ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

2% του ετήσιου τζίρου των ΜΜΕ η εργοδοτική εισφορά...

Τι είπε "Στο Κόκκινο" ο υφυπουργός Πετρόπουλος για τον ΕΔΟΕΑΠ

Με νομοθετική ρύθμιση θα αυξηθεί η εργοδοτική εισφορά στα ΜΜΕ ώστε να φτάνει το 2% του ετήσιου τζίρου κάθε επιχείρησης, προκειμένου να λυθεί το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. «Θέλουμε και η εργοδοτική πλευρά να σταθεί στο ύψος της ευθύνης της», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικότερα, για το ασφαλιστικό, το ταμείο επικουρικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δημοσιογράφων, ο κ. Πετρόπουλος είπε στο πλαίσιο εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ότι «ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα σωματείο που δεν ανήκει..
στον κορμό της δομής της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά παρέχει πράγματι κοινωνική ασφάλιση, κατά παραχώρηση του νόμου, για την επικούρηση, την υγεία και το εφάπαξ, για όσους είναι ασφαλισμένοι εκεί, δυστυχώς μόνο για μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ».
Θύμισε ότι ο ίδιος ως εργατολόγος από το 2008 είχε γνωμοδοτήσει «την ανάγκη της επέκτασης, σε όλους όσους εργάζονται στον Τύπο ... δυστυχώς υπήρχε στενόμυαλη αντίληψη, που έλεγε "όχι, μόνο εμείς, πάνω από το πτώμα μας" ... μέσα σε εννέα χρόνια "έσκασε το πράγμα", φαινόταν ότι θα ερχόταν, καμία πρόνοια δεν υπήρχε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».
Όπως ξεκαθάρισε, «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νομοθέτηση ρύθμισης με την επέκταση της εισφοράς που ισχύει ήδη για τους άλλους ασφαλισμένους ... φυσικά και για τους εργοδότες».
Η ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση «προβλέπει εργοδοτική εισφορά, προσαυξημένη κατά 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ανάγκη ... με δυνατότητα υλοποίησης άμεσης», όπως τόνισε, καθώς «θέλουμε και η εργοδοτική πλευρά να σταθεί στο ύψος της ευθύνης της».