ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η σκληρή πραγματικότητα της νέας εποχής στον «ΔΟΛ»

"Δεν αμείβεται η εργασία της Κυριακής - Ακόμη δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις"

Από αναγνώστη του μπλογκ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Όταν στον μεγαλύτερο (θεωρητικά πια) δημοσιογραφικό οργανισμό της Ελλάδας με έναν εργοδότη του οικονομικού μεγέθους του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν αμείβεται η εργασία της Κυριακής σε δημοσιογράφους και τεχνικούς που αποδεδειγμένα δουλεύουν την Κυριακή αφού αυτό εξάλλου αποδεικνύεται με τις υπογραφές των συντακτών στο φύλλο της Δευτέρας τότε μην περιμένετε ότι στο άμεσο μέλλον το δημοσιογραφικό προιόν θα έχει την ποιότητα που είχε στο παρελθόν.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι παρατρεχάμενοι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι.. (ονόματα δεν χρειάζονται όλοι γνωριζόμαστε) του νεόκοπου εκδότη είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο της δημοσιογραφίας ή η γνώση τους επικεντρώνεται στο «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» και θα το φουντάρουν όλοι μαζί το μεγαλύτερο «μαγαζί» που ήταν για δεκαετίες το όνειρο κάθε επαγγελματία της ενημέρωσης. Αν δεν το έχει αντιληφθεί ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης να τον ενημερώσει κάποιος σοβαρός άνθρωπος (αν υπάρχει) γύρω του ότι έχει αγοράσει το μεγαλύτερο «καράβι της ενημέρωσης» στην Ελλάδα και θα καταλήξει στα χέρια του «ψαροκάικο».
Όταν χάρισε το «χιλιάρικο» που είχε δώσει έναντι μισθού οι περισσότεροι χαμογελούσαν μαζί με αυτούς φυσικά και οι διευθυντάδες και παραδιευθυντάδες ενώ τώρα κρυμμένοι αποφεύγουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους…
Φυσικά και δεν θα υπάρξει κάποιο κύμα φυγής γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές αλλά ας έχουν το νου τους Καρακούσης και Λάμψιας ότι μόνοι τους δεν μπορούν να βγάλουν εφημερίδες χρειάζονται τους δημιοσιογράφους και τους τεχνικούς που όμως δεν τους εμπιστεύονται πια αφού καταρρέουν κάθε ημέρα οι υποσχέσεις τους και εμφανίζονται τα ψέματά τους.
Δεν είχαν καν το θάρρος να απαιτήσουν από τον εκδότη να πληρώνονται όσοι δουλεύουν τις Κυριακές και περιμένουν ότι θα μπορούν να διοικήσουν σε λίγους μήνες όταν έχουν πέσει τόσο πολύ στα μάτια αυτών που διοικούν?.
Ας μην μιλήσουμε για την ΕΣΗΕΑ. Ανύπαρκτη διαρκώς. Ουτε το πιο απλό δεν έκανε δηλαδή να πει στους κυρίους διευθυντές και στον εκδότη πώς βγάζετε φύλλο Δευτέρας και ποιοι δουλεύουν. Τόσο απλό κυρία Αντωνιάδου… Μην περιμένετε πρώτα τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας των εργαζομένων γιατι θα… αργήσουν αν δεν το ξέρετε γιατί οι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι εργάζονται χωρίς να έχουν εδώ και δύο μήνες σχεδόν επιχειρησιακές συμβάσεις… ΔΟΛ τέλος.