ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο διπλός εκβιασμός για τον ΕΔΟΕΑΠ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία - Απεργία διαρκείας εδώ και τώρα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή:
Συνάδελφοι η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά έδειξαν σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα ότι μας δουλεύουν.
Την Παρασκευή, σε έκτακτη συνάντηση με τα «προεδρεία» των Ενώσεων, η Αχτσιόγλου μαζί με τον
Πετρόπουλο παρουσίασαν άλλο ένα παραμύθι. Παρουσίασαν μία «λύση» για τoν ΕΔΟΕΑΠ.. μάλιστα της έδωσαν και την φόρμα μιας έτοιμης νομοθετικής ρύθμισης για να δείξουν την ετοιμότητά τους για ... αποφάσεις – στα μέτρα των προτάσεων της εργοδοσίας κάτω ακόμα και από τα ελάχιστα όρια της περιβόητης πρότασης Καπάκου – Γκανά – Κυριακόπουλου.
Παράλληλα με την αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους (από 3% σε 6%) και με εισφορές για τους εργοδότες πολύ κάτω του ΕΦΚΑ (8%), πρότειναν ένα «πόρο» μόλις 2% επι του τζίρου των
επιχειρήσεων στα ΜΜΕ, που είναι σε γνώση όλων ότι δεν καλύπτει ούτε το 20% των αναγκών επιβίωσης του Ταμείου μαζί με τις εισφορές. Μία «λύση» που η αποδοχή της θα ήταν η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των εργαζόμενων.
Οι «συνομιλητές» τους από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αυτή την φορά δεν τόλμησαν να πουν και πάλι «ναι» και άρον άρον την Δευτέρα κάλεσαν σε άλλη μία 24ωρη απεργία.
Αχτσιόγλου – Πετρόπουλος και εργοδότες ήξεραν από χέρι ότι μία τέτοια πρόταση κανένας από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν θα τολμούσε να την παρουσιάσει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.
Είχαν από χέρι το αποτέλεσμα που ήθελαν, άλλη μία «καθυστέρηση», δηλαδή μέχρι να μείνει ο
ΕΔΟΕΑΠ από χρήματα.
Στο μεταξύ ο ΕΦΚΑ, την ίδια ημέρα απαιτούσε από τον ΕΔΟΕΑΠ να του ενεχυριάσει τα κτήρια και την περιουσία του για να του δώσει χρήματα έναντι του αγγελιοσήμου, που είτε έχει ήδη εισπράξει είτε μένει να εισπραχθεί.
Ο ΕΦΚΑ, προφανώς εν γνώσει των Αχτσιόγλόυ-Πετρόπουλου απαιτεί να τροποποιηθεί η σύμβαση
δανείου, κάτι, που το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε και θα το αντιμετωπίσει με δυναμικά νομικά μέτρα.
Ενας εκβιασμός χωρίς προηγούμενο, όταν στον ΕΦΚΑ δηλαδή στην κυβέρνηση και στο υπουργείο των Αχτσιόγλου και Πετρόπουλου γνωρίζουν ότι το Ταμείο δεν έχει χρήματα ούτε για τις
επικουρικές.
Εχουμε καταγγείλει ότι κυβέρνηση – εργοδότες – συνδικαλιστική γραφειοκρατία εδώ και δύο χρόνια «διαπραγματεύονται» και «συμφωνούν» ή «διαφωνούν» κάθε φορά, τόσο όσο χρειάζεται για να κερδίζουν χρόνο με σαφή στόχο να φέρουν τον κλάδο σε αδιέξοδο.
Να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους και να διαλύσουν χωρίς «μάχη» τις
ασφαλιστικές κατακτήσεις του κλάδου.
Ο διπλός εκβιασμός της Παρασκευής ήταν άλλο ένα επεισόδιο αυτής της απάτης που δεν μπορεί να
περάσει.
Η σημερινή 24ωρη απεργία στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι απόλυτα
ανεπαρκής και άσφαιρη, όσο δεν γίνεται η αφετηρία για την απεργία διαρκείας που έχει αποφασίσει εδώ και τρεις μήνες ο κλάδος.
Πρέπει εδώ και τώρα να μετατρέψουν την 24ωρη σε απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ.
Φτάνει πια η κοροϊδία της «διαπραγμάτευσης».
Εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε Απεργία Διαρκείας βάζοντας σε λειτουργία την έκδοση Μέσων,
που θα εκφράσουν την απόφαση του κλάδου να παλέψει για την ζωή και την ασφάλισή του (απεργιακή εφημερίδα, ραδιοφωνικό σταθμό, σάιτ, τηλεόραση).
Μόνο με μια δυνατή "γροθιά" κατά πρόσωπο, χωρίς κανένα φόβο θα δώσουμε περήφανο και νικηφόρο ΑΓΩΝΑ!
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή