ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Οι νουθεσίες του «δάσκαλου» στον Γιάννη Κουρτάκη

Πριν από έναν περίπου µήνα, είχα την τύχη να επισκεφτώ στο σπίτι του τον δάσκαλο της δηµοσιογραφίας Χρήστο Πασαλάρη, προκειµένου να συζητήσουµε το ενδεχόµενο της συνεργασίας του µε την εφηµερίδα «Ελευθερία του Τύπου».
Αντιλαµβάνεστε ότι, πέρα από τιµητικό για τον οποιονδήποτε εργάζεται στον χώρο του Τύπου, αποτελεί ενδεχοµένως και όνειρο να συναντήσει έναν από τους κορυφαίους των ελληνικών εφηµερίδων. Πριν προλάβω να συστηθώ και να ξεκινήσει η κουβέντα, ο κ. Πασαλάρης ανέφερε τα βασικά συστατικά που πρέπει να υπάρχουν στο DNA ενός δηµοσιογράφου και κατ' επέκταση ενός Μέσου Ενηµέρωσης, αν θέλει να µπει σε τροχιά επιτυχίας. «Όπου κι αν πήγα, πάντα είχα.. ως βασική αρχή το εξής τρίπτυχο: δεν φοβάµαι, δεν συµβιβάζοµαι, είµαι ελεύθερος».
Από την ώρα που έφυγα από το σπίτι του Χρήστου Πασαλάρη, επεξεργαζόµουν τα όσα είχαµε κουβεντιάσει. Στο µυαλό µου στριφογύριζαν οι συµβουλές, οι διαπιστώσεις, οι νουθεσίες, µα κυρίως το τι ∆ΕΝ πρέπει να κάνω, αν θέλω να παραµείνω στον χώρο. 

- από εκτενές κείμενο του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη (ολόκληρο ΕΔΩ)