ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Δέσποτα, μέμνησο του Βαξεβάνη

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος είχε αναθέσει σε έναν δούλο του να του θυμίζει πως οι Αθηναίοι είχαν βοηθήσει στην ιωνική εξέγερση εναντίον του λέγοντάς του κάθε πρωί «δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων».
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη Δαρείο δεν τον λες, αλλά τους δούλους και τους υποτακτικούς τούς έχει, οι οποίοι μαθαίνω ότι αναλαμβάνoυν να του θυμίζουν, του δέσποτα, να θυμάται την αφεντιά μου και το Documento. Τo έχουν πάρει τόσο σοβαρά που σε επίσημες συναντήσεις της ομάδας του πρωινού καφέ με την ίδια ευκολία που απλώνουν το χέρι για να πιάσουν το κουλουράκι θωπεύουν και την ανυπομονησία του Κυριάκου να πάρει την εκδίκησή του απέναντι στον εχθρό. «Δέσποτα, θα τον σκίσουμε» ο ένας.. «Κυριάκο, θα τον αναλάβω εγώ» ο άλλος. «Αρχηγέ, θα ξημερώσουν μαύρες μέρες γι’ αυτόν» εγγυάται ο τρίτος Και ύστερα ξαναπλώνουν το χέρι να πάρουν το κουλουράκι μέχρι να προσθέσει ο δέσποτας, μεγάλη η χάρη του, τη δική του φαντασία στα βασανιστήρια που θα κάνει. Θα στείλει το ΣΔΟΕ, θα εξαπολύσει την ΕΥΠ, θα επιστρατεύσει τις Ειδικές Δυνάμεις, θα κατεβάσει από τη βιβλιοθήκη όλα τα εγχειρίδια ανασκολοπισμού και εικονικού πνιγμού. Φυσικά όλα αυτά όταν έλθει εν τη βασιλεία του και ξαπλώσει ράθυμα δίπλα στον θρόνο και στα πόδια του Αδωνη σαν γάτα Ιμαλαΐων που θα έλεγε και ο άλλος δέσποτας, Σταύρος Ψυχάρης, που αλλιώς τα σχεδίαζε και αλλιώς του ήρθαν.
Και καλά να τα μαθαίνεις όλα αυτά που λέει και υπόσχεται ο Κυριάκος στον εαυτό του ως εκδίκηση και τιμωρία εν είδει κουτσομπολιού, αλλά να σου τα περιγράφουν ως στιχομυθίες και να σου λένε και ονόματα έχει άλλη διάσταση.
- από κείμενο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη (ολόκληρο ΕΔΩ)