ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«Η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα εγκληματική οργάνωση»

Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» εισέφερε αδιάσειστα στοιχεία για τη στρατιωτική δομή και την κάθετη ιεραρχία της οργάνωσης που διέπεται από την Αρχή του Αρχηγού, σύμφωνα με το γνήσιο καταστατικό της X.A. που έχει στην κατοχή του και το οποίο προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές κατά τη διάρκεια της..
προκαταρκτικής έρευνας.
«Δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή χωρίς τον Μιχαλολιάκο. Ο Μιχαλολιάκος είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν υπάρχει σε καμία φάση της ζωής της χωρίς τον Αρχηγό της», είπε ο μάρτυρας και εξήγησε πως ο Αρχηγός δημιούργησε το 1980 μια οργάνωση ως έναν κλειστό πυρήνα πιστών του εθνικοσοσιαλισμού.
Ωστόσο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 - αρχές του 1990 ξεκίνησαν οι εγκληματικές ενέργειες της Χ.Α. που μετέφερε τα πιστεύω της στα πεζοδρόμια αντιγράφοντας πιστά τις ομάδες κρούσης, τα τάγματα εφόδου που είχε φτιάξει ο Χίτλερ πριν από την άνοδό του στην εξουσία το 1933.

από ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση στην ΕφΣυν - περισσότερα ΕΔΩ    και εκτενές ρεπορτάζ για την κατάθεση του δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά στο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» της Τρίτης 3/10. ( Η κατάθεση Ψαρρά συνεχίζεται την Τετάρτη 4/10 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού)