ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ

Ανακοίνωση του Διασωματειακού

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς Αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων και τρόπων χρηματοδότησης για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει αμέσως σε νομοθετική ρύθμιση, που θα διασφαλίζει τη μακρόπνοη λειτουργία και διεύρυνση του Οργανισμού, ενώ οι εργοδότες, διασπασμένοι σε ομάδες, όσοι δεν μας εμπαίζουν, κωλυσιεργούν συστηματικά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουν στο διηνεκές εργαζόμενους ανασφάλιστους.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως και να δώσει λύση..
μακροπρόθεσμη και οριστική και οι εργοδότες να καταλάβουν επιτέλους ότι το τζάμπα τελείωσε. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν τα αυτονόητα. Δεν επιθυμούμε εξαιρέσεις και εύνοια. Θέλουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση όπως κάθε εργαζόμενος.
Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στο στραγγαλισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
  • Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.
 Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για
  • ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
  • ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
  • ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ