ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Γιατί παραιτήθηκε ο Τσακνής από την ΕΡΤ

Τι λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Με επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό», παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής. Η ( προαναγγελθείσα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) παραίτησή του έγινε αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση - παρουσίαση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά. Στην επιστολή του ο Δ. Τσακνής αναφέρει:
"Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά,..
κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.
Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ"

Tι απαντάει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Στους ισχυρισμούς Τσακνή απάντησε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ που  εγκαλεί τον τέως (πλέον) πρόεδρο της ΕΡΤ για “καθεστωτισμό” και “υποκριτική” συμπεριφορά. Αναλυτικά:
"Αγία Παρασκευή, 04/10/2017
Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το φαινόμενο της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ. Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία , άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ. Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση
Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους ! να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής ; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε : ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους ;
Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να «αλλάξει ο Μανωλιός», όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής
Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.
Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα."