ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Άγρια καταστολή μπροστά στην κάλπη

 BINTEO

Περισσότεροι από 800 τραυματίες στην Καταλονία, όπου εν μέσω πρωτοφανούς αστυνομικής καταστολής πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
 Αστυνομικοί εμπόδισαν δια της βίας την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Ωμός ο Ραχόι, δεν «είδε» κανένα δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Καταλονίας: ψήφισαν συνολικά 2.262.424 Καταλανοί. Και βρέθηκαν 2.020.144 ψήφοι (90,09%) ήταν υπέρ του «Ναι», 176.565 (7,87%), υπέρ του «Οχι», 45.586  (2,03%) λευκά και 20.129 nulos (0,89%) άκυρα.
Όπως αναφέρει στο editorial του, ο Guardian, η Ισπανία είναι σε κρίση κι ο πρωθυπουργός της αρνείται να το δεχτεί. Στο διάγγελμά του προς το έθνος, η απάντησή του ήταν απλή: Δεν υπάρχει δημοψήφισμα και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Η Ισπανία πληρώνει την αποφασιστικότητα του Ραχόι να σταματήσει το παράνομο δημοψήφισμα με τον πιο απότομο τρόπο και με κάθε κόστος. Οι τελευταίες του δηλώσεις, το μόνο που θα πετύχουν είναι να πυροδοτήσουν κι άλλο την κατάσταση.
Οι Καταλανοί εθνικιστές χρωστούν στον Ραχόι, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους.



efsyn.gr