ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Το Facebook «τελειώνει» τα αθλητικά κανάλια;

Η εισβολή του ποδοσφαίρου στον πλανήτη των Social Media, όσον αφορά τις μεταδόσεις των αγώνων, είναι θέμα χρόνου και το μπαλάκι πρώτη φαίνεται να πετάει στο Facebook και στην Amazon, η Premier League της Αγγλίας.
Η αγγλική λίγκα, αντιλαμβανόμενη την αξία του προϊόντος της, ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους δύο κολοσσούς των Social and Trading Media. Στόχος της όχι αποκλειστικά η τελική συμφωνία αλλά κυρίως η εκτίναξη της τιμής που τα κανάλια θα προσφέρουν όταν νιώσουν να απειλούνται από το Facebook.
Το ιλιγγιώδες ποσό των 6.9 δισεκατομμυρίων για τρία χρόνια αποκλειστικής τηλεοπτικής κάλυψης, είναι κάτι που τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκέφτονται να ξεπεράσουν ώστε να διεκδικήσουν την διανομή του προϊόντος..
Σε προηγούμενη ανάλυση του in.gr, αναφέραμε ότι τα Facebook Live video είναι η πρόσφατη τάση στον κόσμο των Social Media, δίνοντας ιδιαίτερα αυξημένα στατιστικά σε ιδιώτες και εταιρείες.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των live υπηρεσιών τους, επιθυμούν τη διαχείριση των αγώνων της Premier League.
Για το Facebook, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα επενδύσει στον αθλητισμό καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει 20 αγώνες μπέιζμπολ αλλά και τα στιγμιότυπα του NFL, ενώ και η Amazon τμηματικά έχει προβάλει σε προνομιούχα μέλη, 10 αγώνες NFL και αγώνες τένις του ATP.
Το θέμα που γεννάται πλέον είναι η επιβίωση των αθλητικών καναλιών σε περίπτωση που όλο το προϊόν απορροφηθεί από τα Social Media.
Η μετακίνηση θεατών – χρηστών από την τηλεόραση προς τα Μέσα δικτύωσης, δεν είναι φυσικά νέο φαινόμενο αλλά αυτό που κρατούσε ως τώρα τις ισορροπίες ήταν η δημιουργική και υψηλού επιπέδου παραγωγή περιεχομένου που αδυνατούσε να ταιριάξει με το Facebook και άλλα Μέσα.
Πλέον όμως, το Facebook δείχνει έτοιμο να δώσει την τελειωτική βολή στην τηλεόραση και στα αθλητικά κανάλια, «κλέβοντας» ένα κορυφαίο προϊόν.
Ενδιαφέρουσα θα είναι σε αυτή την περίπτωση, η αντίδραση των άλλων παραδοσιακών Μέσων που θα πρέπει είτε να πληρώσουν αδρά για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους είτε να προβούν σε νέες καινοτόμες ενέργειες, προσφέροντας μια νέα εμπειρία στους θεατές.

Παναγιώτης Γκανάς (in.gr)