ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Eξώδικα σε Πρετεντέρη και εφημερίδες


«Εκτοξεύτηκε μία γενικευμένη κατηγορία, από την οποία βεβαίως εξαιρέθηκε το πρόσωπό μου, αλλά είναι μία κατηγορία που έπρεπε να απαντηθεί», ανέφερε ο Νίκος Παππάς για τη μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, μιλώντας στον Real FM και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Όπως έχω προαναγγείλει, εξώδικο θα λάβουν, σήμερα κιόλας, οι εφημερίδες Το Manifesto και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και ο κ. Πρετεντέρης, διότι συνέδεσαν άμεσα το πρόσωπό μου με αυτή την κατηγορία. Ήδη, οι νομικοί και οι συνεργάτες μου εξετάζουν και άλλα δημοσιεύματα».
Σχολιάζοντας την απάντηση Καλογρίτσα – Λοβέρδου στη μήνυση που κατέθεσε, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Στη μήνυση Καλογρίτσα μού αποδίδονταν τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η Ν.Δ. έφερε στην προανακριτική επιτροπή μόνο ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα και, τελικώς, με παρέπεμψε μόνο για το πλημμέλημα, αποσύροντας το κακούργημα. Ο κ. Καλογρίτσας, ή μάλλον καλύτερα ο κ. Λοβέρδος παραβιάζει ανοιχτές θύρες».
Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι το ειδικό δικαστήριο εξετάζει μία υπόθεση κατά την οποία το δημόσιο ευνοήθηκε. «Το δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε λεφτά», είπε σχετικά, ενώ πρόσθεσε: «Το ΕΣΡ με ομόφωνη απόφασή του στηρίχθηκε στον διαγωνισμό μας για να αποτιμήσει τις άδειες και το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών κατά της απόφασης του ΕΣΡ, βάζοντας ταυτόχρονα και συνταγματική βούλα στο κρυστάλλινο της διεξαγωγής του διαγωνισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι προκύπτει θεμελιώδης αντίφαση όταν «ο κ. Καλογρίτσας λέει ότι τον αδικήσαμε και η Ν.Δ. πως τον ευνοήσαμε». Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι «η υπόθεση αυτή θα έχει κόστος για τη Ν.Δ. διότι αναδεικνύει τη μονομανία και το μίσος της για μία παράταξη η οποία υπερασπίστηκε το δημόσιο, καθώς και την εθελοδουλία της απέναντι στα συμφέροντα. Η ίδια βαρύνεται από αδράνεια και πολύχρονη παραβίαση του Συντάγματος στη συγκεκριμένη περίπτωση».