ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Το λάθος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έκανε τη θετική έκπληξη. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε με ανώτατους δικαστικούς δεν είπε λέξη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ρόλο του Ισίδωρου Ντογιάκου που βρισκόταν απέναντί της.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από το προεδρικό, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η συζήτηση δεν θα αγγίξει θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα γιατί αυτό εκφεύγει της αρμοδιότητάς της.
Καθόλου πειστική δικαιολογία. Η πρωτοβουλία της να καλέσει τους πρώην συναδέλφους της για να συζητήσουν για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης ήταν έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη σε σχέση με τα όρια του θεσμικού της ρόλου.
΄Εδειξε διάθεση και αποφασιστικότητα να εμπλακεί σε μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή, κινούμενη παράλληλα με την κυβέρνηση και δημιουργώντας ερωτηματικά για την επιδίωξή της.
Μέχρι τώρα δεν έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και μάλιστα κάποιες φορές του έχει προσφέρει, με τον τρόπο της, στήριξη.
Εχει αποφύγει να πλησιάσει τη φωτιά όλων όσων συνδέονται με την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση και έχει κλείσει τα αυτιά της ακόμη και στις ευρωπαϊκές φωνές που την εκθέτουν.
Το γεγονός ότι συγκάλεσε σύσκεψη για τη Δικαιοσύνη χωρίς να αναφερθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημά της, που είναι η πίεση που της ασκείται από το σύστημα Μητσοτάκη, είναι υπεκφυγή, δείχνει υποκρισία και πολιτική ιδιοτέλεια.
Η Κ. Σακελλαροπούλου θέλει να είναι ευχάριστη στον πρωθυπουργό και γι αυτό γίνεται δυσάρεστη στον προοδευτικό κόσμο που χάρηκε όταν εξελέγη ΠτΔ ελπίζοντας ότι θα δώσει ένα πολιτικό παράδειγμα που λείπει και το έχει ανάγκη ο τόπος.

ΤVXS / ΑΠΟΨΗ