ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

«Καμπάνα» 50 χιλιάδων ευρώ για εκπομπές του Τάκη Τσουκαλά


Πρόστιμα συνολικού ύψους 50 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε το ΕΣΡ στο Extra, για την εκπομπή «Άντε γεια» που παρουσίαζαν στον τηλεοπτικό σταθμό -όταν λεγόταν AB Channel- ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Άκης Βαρδαλάκης. Η ανεξάρτητη αρχή επέβαλλε ποινή 20 χιλιάδων ευρώ για επεισόδιο που προβλήθηκε στις 22/09/2017, 15 χιλιάδες ευρώ για επεισόδιο που προβλήθηκε στις 09/01/2015 και άλλες 15 χιλιάδες ευρώ για επεισόδια που προβλήθηκαν στις 17/04/2017, 05/02/2018 και 18/06/2018.
Όπως γράφει το e-tetradio και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, που παραθέτουν τους επίμαχους διαλόγους, οι παρουσιαστές της εκπομπής καταφέρονταν με χυδαίες εκφράσεις εναντίον ομάδων και οπαδών τους που ήταν αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

«Χαρήκατε βαζελάκια, ε; Λοιπόν είστε μέσα στην πουστιά, μέσα στην αυτό όλο την εγκληματική οργάνωση που έχετε φτιάξει εδώ και μια 15ετία και βάλε και χαίρεστε για αυτό. Μα, είστε γεννημένοι πούστηδες, είστε εκ γενετής μέσα στην πουστιά. Εγώ σας γ@@άω στο ποδόσφαιρο, σε όλα τα αθλήματα, ο Ολυμπιακός»

«ΑΕΚτζή και κάθε μάνα ΑΕΚ κοιτάχτε την κακομοιριά σας, κοιτάχτε το γ@μ@@ σας, κοιτάχτε τον Ολυμπιακό το θεό!»

«Σου το έχουμε γ@μ@σει εμείς το κωλαράκι σου. Εμείς σας έχουμε ξεκωλιάσει. Πρέπει να σε είχα ξεκωλιάσει κι εγώ. Εγώ δε γ@@άω πούστηδες»


Τηλεθεατών της εκπομπής που είναι φίλοι του Ολυμπιακού:
«Μόνο το σκατό σας έχουμε δει, το ευρώ σας δεν το έχουμε δει ποτέ. Γράψε με ψευδώνυμο το μήνυμα σου, γράψε «ο χέστης»»

Παραγόντων αντίπαλων ομάδων του Ολυμπιακού:
«Με την αγωγή της κυβέρνησης θέλατε να διαλύσετε το ποδόσφαιρο. Επειδή ήσασταν μπουρδέλα εσείς. Μας έχετε σκοτίσει τον έρωτα 5 χρόνια τώρα, μες στην πουστιά, μες στη ραδιουργία και μες στη λάσπη. Δεν γίνεται να απαιτείτε ρε μπουρδέλα και να πηδάτε τα κάγκελα να μην έχει δει η ομάδα σας το εισιτήριο σας. Το κάθε μπουρδέλο θέλει να..., γιατί με την πουστιά δεν πάει κανείς μπροστά και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ίδια σκατά είναι κι απόσκατα»

«Τίγρη, το μαγιό σου, το φοράν τα χανουμάκια»

«Να πάνε στο διάολο. Προσωπικά για το Γιαννακόπουλο το λέω αυτό, δεν το λέω για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού»

Της τότε κυβέρνησης:
«Η κυβέρνηση, η «πρώτη φορά αριστερά» θέλει να αποκαθηλώσει την πιο άξια ομάδα και με πουστιά να δώσει ό,τι τίτλο μπορεί στους τσάτσους της. Αυτά τα πράγματα, αν είχανε γίνει ρε πουτάνες σε εσάς, όχι κυβέρνηση θα είχε πέσει, θα είχαν πέσει και των διπλανών κρατών οι κυβερνήσεις»

Δημοσιογράφων:
«Μη θίγεστε ρε πουτάνες όταν σας λένε τσάτσους για λειτούργημα, μη θίγεστε! Τσάτσοι είσαστε του 20άρικου! Με ένα 20άρικο πνίγετε και την δολοφονία της μάνας σας ρε απατεώνες! Και κάνετε και τους δημοσιογράφους! Γαμώ την Αθλητική Κυριακή! Γαμώ την ΕΡΤ»

Πολιτών ξένων χωρών:
«Οι Σκοπιανοί για μένα είναι Έλληνες. Το ξαναλέω. Οι Σκοπιανοί για μένα είναι Έλληνες. Αφού πρώτα τους έχουμε γα@μ@σει την μάνα για να κάνουν γιο Έλληνα. Τότε μόνο είναι Έλληνες»

Και των αδερφών Αντετοκούνμπο:
«Α, και να μην ξεχάσω, να μην ξεχάσω και εκείνον τον καραγκιόζη τον Αντεμπακούμπο. Μιλάμε για καραγκιόζη. Αυτός ξέρει μπάσκετ; Τι, επειδή ο αδερφός του παίζει εκεί, νομίζει, τι; Το παίζει και Έλληνας; Και δοξάζει και την Ελλάδα! Αλλά κάνει όμως και τις χειρονομίες αυτές εκεί, αυτά που κάνει τα καραγκιοζιλίκια! Ωραίος! Μπράβο ρε Αντεμπακούμπο, Έλληνα! Μπράβο. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τέτοιου είδους πάντως. Εσύ δεν ξέρω τι ρόλο παίζεις. Και μη μου πει κανείς «τι λες για τον αδερφό του»! Ζαμάν φου και ο αδερφός του και αυτός! Καραγκιοζιλίκια... αφήστε τα αυτά. Δεν τα κάνουν οι Έλληνες. Άλλοι, άλλοι ιθαγενείς τα κάνουνε. Κάθε καραγκιόζης... Δεν είπα για αυτόν «ιθαγενή», ό,τι είναι, ό,τι νιώθει εγώ δεν τον έχω για Έλληνα πάντως. Εγώ. Εσείς δώστε του και το, κάντε τον και πρόεδρο δημοκρατίας»

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο Extra ήταν για παραβίαση της νομοθεσίας περί ποιοτικής στάθμης προγραμμάτων, και στην περίπτωση του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο περί δυσμενών διακρίσεων λόγω εθνικότητας.