ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΡΤ «έχρισε» σκηνοθέτη... υπάλληλο της Μητρόπολης


Πρωτοφανείς πρακτικές στην ιστορία της ΕΡΤ σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Σωματείου Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε η μετάδοση της λειτουργίας να γίνει με φορητή μίξη με προσωπικό της ΕΡΤ και με σκηνοθέτη υπάλληλο της μητρόπολης, αντί σκηνοθέτη της ΕΡΤ.
Όπως τονίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, «οι πρακτικές εκτός από πρωτοφανείς στην ιστορία της ΕΡΤ, είναι επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία της και φανερώνουν έλλειψη τηλεοπτικής παιδείας για τους εμπνευστές τους».
«Ο σκηνοθέτης είναι ο μόνος που διαθέτει την απαραίτητη αισθητική, τεχνογνωσία και εμπειρία που απαιτούνται για μια άρτια τηλεοπτική μετάδοση και αυτό τον καθιστά αναντικατάστατο σε κάθε τηλεοπτική παραγωγή, ακόμα περισσότερο όταν αυτή είναι μια ζωντανή μετάδοση.
Και γι’ αυτό θεωρείται- και είναι – μια από τις κορυφαίες ειδικότητες στην εταιρία και κανένας δεν δικαιούται να «παίζει» και με την ειδικότητα αυτή (όπως άλλωστε και με οποιαδήποτε άλλη) αλλά και με την εικόνα που βγάζει η ΕΡΤ στις τηλεοπτικές παραγωγές της.
Και βέβαια αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι θα μας βρούν μπροστά τους
», σημειώνεται στην καταγγελία.
«Και ενώ η διοίκηση συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενούς της, από την άλλη χρησιμοποιεί αυτούς και τα τεχνικά μέσα της εταιρίας και προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στα ιδιωτικά κανάλια, όπως συνέβη με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, κατά την οποία όλη η ροή του προγράμματός τους ήταν κατά μεγάλο μέρος από το pool που έπαιρναν από την ΕΡΤ», καταλήγει το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ