ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ανοίγει ο δρόμος για την άρση ασυλίας Καϊλή και Σπυράκη


Υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία ψήφισαν σήμερα οι ευρωβουλευτές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την άρση ασυλίας των δύο ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.
Έτσι, ενδεχομένως κι αύριο η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, θα θέσει επί τάπητος το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας.
Συγκεκριμένα, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο την τροποποίηση του άρθρου 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά στην υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών και του άρθρου 9 που αφορά στις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το ΕΚ προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών λόγω εικαζόμενης απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Το αίτημα αυτό σχετίζεται με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών τους.