ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Τσαπανίδου: Να γιατί ανέλαβα την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ


«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απαντώντας στην ερώτηση για το κίνητρο που την οδήγησε να αναλάβει αυτή θέση.
«Το χρέος που ο κάθε πολίτης αισθάνεται ότι έχει για την πορεία που παίρνουν τα πράγματα στη χώρα του ήταν η κινητήριος δύναμη να πάρω αυτή την απόφαση. Σε μια πολιτική συγκυρία που απειλείται το κράτος δικαίου, που η ακρίβεια χτυπάει την πόρτα κάθε νοικοκυριού και κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης και που οι νέοι άνθρωποι βλέπουν με απαισιοδοξία του μέλλον τους, δεν μπορεί κανείς να λέει “δεν βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου”», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «θα κάνω ό,τι μπορώ για να προσφέρω, ώστε να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή στις εκλογές που έρχονται».

Όσον αφορά τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζει ότι «σχηματίζουν ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε σχέση με το ακραία συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο σχέδιο που υλοποιείται σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη».

«Ως πολίτης αντιλαμβανόμουν πάντα τον εαυτό μου ότι ανήκει στον μεγάλο χώρο που κινούνται όλοι οι δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες στην Ελλάδα. Στη δημοσιογραφική μου πορεία πάντα είχα την έγνοια να δίνεται φωνή στους αδύναμους, στους ανθρώπους που δεν ήταν ορατοί από τα συντηρητικά κέντρα εξουσίας, σε εκείνους που αγωνίζονταν για την επιβίωσή τους, αλλά και σε όσους έδιναν αγώνες, όπως για παράδειγμα, για τα δικαιώματα των γυναικών ή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το γεγονός ότι δεν συμμετείχα στην κομματική ζωή μέχρι σήμερα, νομίζω ότι είναι ένα παράδειγμα ότι την πρόσκληση συμμετοχής σε ανθρώπους που δεν ήταν ως τώρα ενεργοί, όχι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ την εννοούσε, αλλά την υλοποιεί κιόλας. Οπότε κι εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανταποκρίνομαι σε αυτό το κάλεσμα, για να συνδράμουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», συνεχίζει.

«Οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα καθορίσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», επισημαίνει η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με ανοιχτούς ορίζοντες και έντιμους ανθρώπους. Κι αυτό είναι το κλειδί με το οποίο θα κερδίσει ξανά στις επόμενες εκλογές την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών», καταλήγει.