ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Η συγγνώμη του BBC για το σεξιστικό σχόλιο κατά της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας


Το BBC παράδεχθηκε το σοβαρό του λάθος για το σεξιστικό σχόλιο που είχε κάνει στην είδηση για την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας. Η 42χρονη Τζασίντα Άρντερν, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία.
Καλύπτοντας την είδηση, το BBC World κοινοποίησε στη συνέχεια ένα άρθρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;»

Η συγγνώμη 

«Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet» με το άρθρο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε ένας οργισμένος χρήστης του Twitter.
«Είναι ντροπή, BBCWorld», κατήγγειλε μια άλλη. «Η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».