ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Τίτλοι στα περίπτερα


Tη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου βγαίνει τελικά στα περίπτερα, μετά από πολλές αναβολές, η εφημερίδα με τον ιστορικό τίτλο «Απογευματινή». Πλησιάζουμε λοιπόν στις εκλογές και χρειάζονται τίτλοι στα περίπτερα για εντυπωσιασμό, και για σχολιασμό στα πρωινάδικα.
Το θέμα είναι ότι οι εποχές για τις εφημερίδες και τον έντυπο Τύπο είναι (πάρα πολύ) δύσκολες. Οι αναγνώστες εφημερίδων πλέον σπανίζουν - ακόμη κι αυτοί που τις διαβάζουν δωρεάν κρεμασμένες στα μανταλάκια.
Φυσικά καλό είναι να βγαίνουν εφημερίδες. Και δουλειές δίνουν και στην πολυφωνία προσφέρουν. Το θέμα είναι όμως το πως συντηρούνται. Πόσα έσοδα έχουν ώστε να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, (μισθολογικές κ.α). Κάποιοι λένε ότι το κόστος θα καλύπτεται από τα έσοδα των πωλήσεων και αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα υπάρχει ένα μίνιμουμ πωλήσεων στα περίπτερα. 
Πάντως σήμερα οι πωλήσεις μιας ημερήσιας εφημερίδας είναι πλέον πολύ χαμηλές. Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις κυκλοφορίες των εφημερίδων πανελλαδικά (όσων τις δημοσιοποιούν) την Tρίτη 10 Ιανουαρίου: