ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Στο Κιάτο το τελευταίο αντίο στον Κίμωνα Τρουπή


Το «ύστατο χαίρε» θα πουν σήμερα στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιάτο Κορινθίας, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον αγαπημένο συνάδελφο, Κίμωνα Τρουπή, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση του αποχαιρετά τον δημοσιογράφο εκφράζοντας την συντριβή του και τα βαθύτατα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και τον γιο του, συνάδελφο Γιάννη Τρουπή, τους οικείους του και τη δημοσιογραφική οικογένεια της ΕΡΤ.
Ο Κίμων Τρουπής γεννήθηκε το 1950 στο Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ήταν απόφοιτος της σχολής Δημοσιογραφίας- Δημοσιότητας «Όμηρος».
Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1973 στον περιοδικό Τύπο. Συνολικά εργάστηκε για περισσότερα από 45 χρόνια, διαγράφοντας μία λαμπρή καριέρα. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI, διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ και του ERT World, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Project Manager σε μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα και σύμβουλος επικοινωνίας σε ιδιωτικούς φορείς.
Εργάστηκε στην τηλεόραση του ANTENNA και του ΣΚΑΙ, καθώς και στα έντυπα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ, κ.α. Ήταν επιμορφωτής εκπαιδευτής σε θέματα επικοινωνίας και δημοσιότητας στο Υπουργείο Παιδείας και στην ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν εισηγητής στο σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ «Δημοσιογραφικός λόγος: Η χρήση της γλώσσας, το κείμενο και η εκφώνηση».