ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «κλείδωσαν» στην ΕΡΤ έως το 2032


Αποκλειστικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης και ενός από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά προγράμματα, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι η ΕΡΤ έως το 2032.Έτσι, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, η δημόσια ραδιοτηλεόραση απέκτησε, έπειτα από διαγωνισμό, τα ελεύθερα δικαιώματα μετάδοσης των 25ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο/Κορτίνα το 2026, των 34ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες το 2028, των 26ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2030 και των 35ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπρίσμπεϊν το 2032. Επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της ίδιας περιόδου.
Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), όλα τα δικαιώματα στην Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της περιόδου 2026-2032 ανατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), καθώς και στη Warner Bros Discovery.
Έπειτα από τον διαγωνισμό της ΔΟΕ, στον οποίο συμμετίχε και η ΕΡΤ, η EBU και η Discovery παρουσίασαν μια κοινή υποψηφιότητα για την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων, για 49 ευρωπαϊκές χώρες, για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2032.
Έτσι, όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, που βρίσκονται στο δίκτυο της EBU και μετέχουν στη συμφωνία, διατηρούν τα ελεύθερα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα ψηφιακά μέσα.