ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Γελάτε εσείς με τον Ευαγγελάτο, αλλά...


...εκείνος κάνει νούμερα με ένα κοινό που επιζητά αυτού του είδους την τηλεόραση

Ο Νίκος Ευαγγελάτος αποθεώνει το τμήμα γραφικών του Mega «με την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι συνάδελφοι», όπως είπε στην εκπομπή της Τετάρτης παρουσιάζοντας τους 3D σχεδιασμούς με τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι. Για μια ακόμα φορά στη διάρκεια του Live News, όπως ονομάζεται η εκπομπή του, γέμισε το στούντιο με τρισδιάστατες απεικονίσεις. Και η πλάκα άρχισε στο διαδίκτυο με αναφορές για ρόλο νεκροθάφτη και άλλα συναφή. Προφανώς στον ίδιο καρφάκι δεν καίγεται!
Πάντα τον ενδιάφερε να συναρπάζει, ή να τρομάζει, στα ρεπορτάζ του.
 Κάποτε έκανε «έρευνα» για τους ξηρούς καρπούς που σερβίρονται στα νυχτερινά κέντρα και είχε πει ότιεντοπίζονται ίχνη ούρων από τα δάχτυλα θαμώνων που προηγουμένως έχουν πάει στην τουαλέτα. Και κάποτε άλλοτε εμφάνισε ολογράμματα νεκρών παιδιών που σοκάρουν. 
Στην τηλεόραση, και στο είδος που υπηρετεί με τον τρόπο του ο Ευαγγελάτος, σημασία έχουν τα νούμερα. Γιατί πίσω από κάθε εκπομπή που μπορεί να σοκάρει βρίσκονται πιστοί ακόλουθοι. Και ας γελάει το διαδίκτυο με τα «ευρήματα» της εκπομπής.
Τα νούμερα τηλεθέασης της συγκεκριμένης ημέρας το αποδεικνύουν. Προσέξτε:
** Τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, το Live News είχε 18,3% στο σύνολο των τηλεθεατών, 16,9% στις νεότερες ηλικίες (18-54) και υπολογίζεται ότι την είδαν 482.000 άτομα.
** Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, το ποσοστά ήταν 17,8% και 13,5% αντιστοίχως, ενώ οι θεατές έφτασαν στις 494.000.
** Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, με το θέμα των βασιλικών τάφων, μέσα στους οποίους κινήθηκε ο δημοσιογράφος χάρη στα 3D, οι αριθμοί απογειώθηκαν: 21,8% στο σύνολο, 18,5% στις ηλικίες 18-54 και 589.000 θεατές.
Φταίει ο Ευαγγελάτος που σκαρφίζεται τέτοια θεματολογία και αυτού του είδους της παρουσιάσεις; Ή το κοινό που τρέφει το είδος;