ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Έκλεισε η συμφωνία, το Twitter πάει στον Έλον Μασκ


Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατόρθωσε να καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει πει ότι θέλει να αγοράσει το Twitter επειδή πιστεύει ότι δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του ως πλατφόρμα για «ελεύθερη έκφραση». Υποστηρίζει ότι πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τους χρήστες και να εξυπηρετήσει καλύτερα αυτό που αποκαλεί «κοινωνική επιταγή» της ελευθερίας του λόγου.
Το Twitter είπε ότι θα γίνει ιδιωτική εταιρεία μετά το κλείσιμο της πώλησης.
«Το Twitter έχει έναν σκοπό και συνάφεια που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε σε tweet ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παράγκ Αγκραβάλ. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις ομάδες μας και εμπνευσμένοι από τη δουλειά που έγινε που δεν ήταν ποτέ περισσότερο σημαντική».
Λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η διαπραγμάτευση της μετοχής, η οποία είχε φτάσει τα 51,6 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 5,5%.
Πριν από μία εβδομάδα, ο Μασκ είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συμφωνία, αφού αγόρασε περισσότερο από το 9% του Twitter, στις 9 Απριλίου, καθιστώντας τον τον σημαντικότερο μέτοχο της εταιρείας.
Ανακοινώνοντας, στις 14 Απριλίου, την προσφορά του για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για λίγο περισσότερο από 43 δισ. δολάρια, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι έχει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες ότι δεν είχε αρκετή ρευστότητα για να κλείσει τη συμφωνία.
- από efsyn.gr