ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ξεσκονίζουν τις κάλπες στην Κουμουνδούρου


Στην ανοιχτή ψηφοφορία της 15ης Μαΐου για εκλογή προέδρου και Κ.Ε. ρίχνουν το βάρος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το στοίχημα είναι η υψηλή συμμετοχή στη διαδικασία ενώ αύριο οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή όπου 766 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 300 θέσεις.
Ετσι μετά την ολιγοήμερη πασχαλινή ανάπαυλα για τον Αλέξη Τσίπρα, τους βουλευτές και τα του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία και σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός μπαίνουν και πάλι από σήμερα σε ρυθμούς σκληρής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αλλά και διευθέτησης των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος.
Ημερομηνία-ορόσημο είναι η Κυριακή 15 Μαΐου. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την Κουμουνδούρου, η οποία κινούμενη σε παρόμοια φιλοσοφία με το ΠΑΣΟΚ, που είχε εγκαινιάσει το 2004 αυτό το μοντέλο εκλογής αρχηγού και ακολούθησε στη συνέχεια η Ν.Δ., καλεί με τη σειρά της τα μέλη της να λάβουν μέρος σε μια ανοιχτή ψηφοφορία με εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.
Σε ξεχωριστή κάλπη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα 61.600 μέλη του που ήταν εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος έως τις 21 Μαρτίου, σε αντίθεση με την κάλπη για τον πρόεδρο (με μοναδικό υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα) όπου οι ενδιαφερόμενοι να ψηφίσουν θα μπορούν να γράφονται μέλη και ανήμερα της ψηφοφορίας.
- από ρεπορτάζ του Δ. Κουκλουμπέρη στην ΕφΣυν