ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η Ούρσουλα μαθαίνει γρήγορα… πάνω στις πλάτες εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών


Το «μπάχαλο» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και το οποίο αναμένεται να γνωρίσει την κορύφωσή του μέσα στο Μάιο φέρει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή της Κομισιόν και πρωτίστως της προέδρου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Από την εποχή της πανδημίας και μετά την πρώτη περίοδο της μεγάλης αμηχανίας η πρώην Υπουργός Αμυνας, που κάθε άλλο παρά θετικές μνήμες άφησε από τη θητεία της στο Βερολίνο, έχει προφανώς καταληφθεί από μια κρίση μεγαλομανίας, θεωρώντας ότι μπορεί να αφήσει την δική της σφραγίδα στην ιστορία της Ευρώπης.
Εκμεταλλεύτηκε για αυτό δύο παράγοντες. Πρώτα την απόλυτη έλλειψη ηγεσίας στην Ευρώπη που αποκαλύφθηκε με την πανσπερμία μέτρων και τις τεράστιες αντιφάσεις στις αρχές της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και δεύτερον το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν μάλλον υποτιμήσει την ικανότητά της στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ραδιουργίες.
Κατάφερε έτσι να αναβαθμίσει το πλαίσιο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες της Κομισιόν σε τομείς που αποτελούσαν γκρίζες ζώνες και να φέρει συχνά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προ τετελεσμένων γεγονότων.

-απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Αργυρού στο politicus.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)