ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Tι θα κάνει με το twitter o Ελον Μασκ;


Οπότε αγοράζει το Τουτίτερ ο Έλον Μασκ (όχι μόνος του, φυσικά, με τη βοήθεια επενδυτών) και ηλεκτρίζεται ο θαυμαστός κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τι θα κάνει, που θα το πάει, θα κοπανήσει τα τρολάκια, θα ψαλιδίσει τα μποτάκια, θα επιβάλλει λογοκρισία, θα μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τα ψευδώνυμα όπως το Φέηζμπο, θα επιτρέψει να διορθώνουμε τα τουί, απορίες ένα σωρό και απαντήσεις για την ώρα λίγες.
Ας επιστρέψουμε όμως σε αυτό που έγραψα στην αρχή. Ότι δεν είναι μόνος του ο Μασκ, τύπου τρελός δισεκατομμυριούχος, αλλά έχει μαζί του και επενδυτές. Οι οποίοι επενδυτές θέλουν να βγάλουν λεφτά από το Τουίτερ, δεν είναι ευεργέτες της ελευθεροτυπίας και δεν κόπτονται για το δικαίωμα στη βωμολοχία του κάθε χλέμπουρα. Και μόλις αγόρασαν μια εταιρεία που έχει καταγράψει κερδοφορία μόλις στους δύο από τους τελευταίους δέκα ισολογισμούς της…

Πάμε, λοιπόν, πάλι από την αρχή. Κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η διόρθωση των τουί και οι φάπες στα μποτάκια μπορεί και να τις δούμε από τον Μασκ. Δεν του κοστίζουν σε τίποτα και μπορεί μέσω αυτών να παραστήσει ότι απελευθερώνει τον δυναμισμό του μέσου. Παχιά λόγια, συνηθισμένος είναι σε κάτι τέτοιο, άλλωστε κι ο ίδιος χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί το Τουίτερ για να προωθεί τόσο την φιλοσοφία του όσο και την επιχειρηματική του ατζέντα. Αλλά το βασικό του μέλημα θα είναι να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών και την κυκλοφορία των ποστ. Οικονομία της προσοχής το λένε κι όλα τα παιδάκια κλαίνε.
Και πως γίνεται αυτό; Μα με καυγά, με σαματά, με τζέρτζελο. Και ποιος είναι πάντα έτοιμος για καυγά, σαματά, τζέρτζελο; Μα φυσικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που έχει φάει αποβολή από το Τουίτερ για εμπρηστικά ποσταρίσματα. Τον φέρνεις πίσω, αρχίζει τα τροχιοδεικτικά, το πάρτυ ξεκινάει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και οι λογιστές του Έλον Μασκ τρίβουν τα χέρια τους και σκάνε πλατύ χαμόγελο!

Χρήστος Ξανθάκης 
MedioΠΙΛΑΦΟ / Newpost