ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Αστείες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον Τύπο


Λένε ότι οι καλόγεροι του Μεσαίωνα βάφτιζαν ψάρι το κρέας, όταν πλάκωνε η Σαρακοστή και δεν τα βγάζανε πέρα με τις υποχρεώσεις της νηστείας. Σοφή τακτική, αναμφιβόλως, την οποία και αντέγραψαν έκτοτε ουκ ολίγες κυβερνήσεις ανά την υφήλιο. Βλέπε και το δελτίο Τύπου που μας έφτασε προ ημερών από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και έγραφε τα εξής:
«Ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, η λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τη δήλωση των οικονομικών και άλλων πληροφοριακών στοιχείων των επιχειρήσεων του κλάδου έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με την αντίστοιχη κατηγοριοποίηση και ενιαία κριτήρια. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου.
Η εφαρμογή παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (Ε.Ψ.Π.) της Δημόσιας Διοίκησης (Gov.gr) και σε αυτή καταχωρίζονται οικονομικά και λοιπά στοιχεία των επιχειρήσεων του κλάδου (κύκλος εργασιών, κόστος μισθοδοσίας, κυκλοφορία, εργαζόμενοι, εξοπλισμός κ.λπ.).
Σκοπός της δημιουργίας και λειτουργίας της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι αφενός μεν η δημιουργία μιας ενημερωμένης και αυθεντικής εικόνας για τα επικαιροποιημένα μεγέθη του κλάδου κι αφετέρου η διευκόλυνση του συνολικού σχεδιασμού της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου».
Τα ανωτέρω, λοιπόν, βαφτίστηκαν «πρώτο βήμα για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου» και μάλιστα «πρώτο βήμα της ολιστικής στρατηγικής της κυβέρνησης».
Το πανηγυρίζουν δηλαδή που ανοίξανε μια πλατφόρμα στην οποία ΘΑ ποστάρουν τα στοιχεία τους οι επιχειρήσεις περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και ύστερα ΘΑ τα επεξεργαστούν αυτά τα στοιχεία τα στελέχη της Γραμματείας Ενημέρωσης και ακολούθως ΘΑ προτείνουν πρωτοβουλίες και μέτρα για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και στο τέλος ΘΑ προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες και ΘΑ ληφθούν τα μέτρα. Σε απλά ελληνικά:
Αν είστε καλά παιδιά, μην σκάτε. Εκλογική χρονιά έρχεται όλο και κάτι ΘΑ πάρετε. «Ολιστικό» κάτι βεβαίως, αλλά απ’ το τίποτα…

Xρήστος Ξανθάκης
ΜedioΠΙΛΑΦΟ / Newpost