ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Οι 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα


Αυτή την ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ δεν πρέπει να τη χάσετε με τίποτα

Είναι ίσως το καλύτερο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση». Ένα ντοκιμαντέρ για τον Ροβήρο Μανθούλη με τον Ροβήρο. Ένας έφηβος τον Δεκέμβριο του 1944 στις γειτονιές της Αθήνας, η επέμβαση των Άγγλων, οι ταγματασφαλίτες που άλλαζαν στολή και στρατόπεδο. Και ο ήχος μιας φυσαρμόνικας πίσω από έναν μαντρότοιχο, λίγο πριν πυροβολήσει ο Άγγλος στρατιώτης και ο ήχος πάψει για πάντα.
Εκτάκτως, αύριο Πέμπτη, 28 Απριλίου, 4 με 5 το απόγευμα από τη ΦΩΝΉ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

«Οι 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα». Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο συμμετέχει ο κορυφαίος σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή,
Παρουσιάζεται –σε πρώτη μετάδοση– την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στις 16:00, από τη «Φωνή της Ελλάδας». Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 1944.
Ο Ροβήρος Μανθούλης μίλησε τον Δεκέμβριο του 2021 στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, στην τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Ο «πατέρας» του ντοκιμαντέρ θυμάται όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την εφηβεία του, αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Ο ίδιος, ως παιδί, μετέφερε αντιστασιακά μηνύματα στις γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και, αργότερα, ως 15χρονος, είδε όλες τις φάσεις της αγγλικής επέμβασης και έγινε μάρτυρας των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Μάχης της Αθήνας».
  • Κείμενα-Έρευνα-Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
  • Μετάδοση: Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας και σ’ επανάληψη Παρασκευή 29 Απριλίου στις 03:00 ώρα Ελλάδας.