ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη


“Στη Σαγκάη ζουν 25.5 εκατομμύρια πολίτες. Ουδείς εξ όσων μιλάω, επιβεβαιώνει τα επεισόδια ακρότητας και βαρβαρότητας που μεταδίδουν τα δυτικά media. Για να μην τρελαθούμε -να μην πάμε στο άλλο άκρο- εννοείται ότι υπάρχουν επεισόδια σε κάποιες γειτονιές.
Ισχύει πως στα σύνορα της πόλης έχουν στηθεί δομές για τους νοσούντες. Η εντολή της κυβέρνησης είναι πως οφείλουν να πάνε εκεί, όσοι έχουν Covid. Είναι υποχρεωμένοι δηλαδή, να πάνε. Προφανώς και υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχει κόσμος που προτιμά να μείνει στο σπίτι του και τους τραβούν με το ζόρι στις δομές. Σε συντριπτικότατη πλειοψηφία, στη Σαγκάη επικρατεί ηρεμία και γαλήνη και οι πολίτες μετρούν αντίστροφα, για την απελευθέρωση τους.  
Άλλη μια τρομακτική ανακρίβεια είναι αυτό που γράφτηκε για θανατώσεις κατοικίδιων. Τα κατοικίδια όντως, απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες που είχαν κορονοϊό. Θα έχεις δει εικόνες που κάνουν τεστ για Covid και σε αυτά. Μετά την απομάκρυνση -που δεν γίνεται με λιχουδιές και αγάπες, είναι η αλήθεια- τα πηγαίνουν σε ειδικές δομές και τα επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες, όταν είναι αρνητικοί στον ιό. Ποιος είπε πως τα θανατώνουν; Αυτό είναι βαθύς ρατσισμός των δυτικών -που έχουν πάντα πρόχειρο το ότι οι Κινέζοι τρώνε και σκύλους”.
Όλα όσα λέει ο κύριος Σωτάκης δεν είναι από το μυαλό του ή άρθρα σε ιστοσελίδες, αλλά από όσα του λένε άνθρωποι που ζουν στη Σανγκάη.
 - Τι του είπαν για τις ελλείψεις τροφίμων; 
“Μου έλεγε ένας φίλος πως παρακολουθούσε με τη σύζυγο του τι γίνεται και είχαν πάθει σοκ. Ιδιαίτερα με τις λεηλασίες στα σούπερ μάρκετ. Για να γίνει μια λεηλασία, οι άνθρωποι κατ' αρχάς πρέπει να μπορούν να βγουν από το σπίτι τους -κάτι που δεν συμβαίνει.  
- Τι τρώνε λοιπόν, όσοι είναι 'κλειδωμένοι' στα σπίτια τους; 
“Κάθε μέρα η κυβέρνηση παραδίδει κούτες με τρόφιμα σε όλες τις πολυκατοικίες. Εννοείται πως γίνονται λάθη στην τροφοδοσία, ότι μπορεί να υπάρχει και ανοργανωσιά. Αλλά δεν λιμοκτονούν. Επίσης, ο διαχειριστής κάθε κτιρίου είναι υπεύθυνος για μια μεγάλη παραγγελία σε σούπερ μάρκετ που παραδίδει στην είσοδο της πολυκατοικίας τα προϊόντα και στη συνέχεια αυτά μοιράζονται”.
- Και τι γίνεται με όσους βγαίνουν στα μπαλκόνια και ουρλιάζουν από απόγνωση -ή κάνουν έκκληση για βοήθεια; 
Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση όλων: έχω και στο δικό μου κινητό μήνυμα σαν και αυτά που στέλνει στην Ελλάδα η Πολιτική Προστασία. Σε αυτό η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να βγουν μια συγκεκριμένη ώρα στα μπαλκόνια (όπως έχουμε βγει κι εμείς, για να χειροκροτήσουμε) και να τραγουδήσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι, ώστε να ανέβει η ψυχολογία όλων”.
Ο διακεκριμένος συγγραφέας προσθέτει και ότι “το 88 με 89 τοις εκατό των πολιτών στηρίζουν απόλυτα την καραντίνα, γιατί ξέρουν πως από τις 6 με 8 Μαΐου η πόλη τους θα ανοίξει ξανά και η ζωή θα επιστρέψει στο φυσιολογικό.
- Γιατί υπάρχει η υστερία που διαπιστώνεται από τους δυτικούς; 
Ή γιατί εξακολουθούν να έχουν οι Κινέζοι πολιτική Zero Covid; Επειδή ξέρουν πως μπορούν να επιτύχουν τα μηδέν κρούσματα. Το είχαν κάνει. Εμείς δηλαδή, τι καταλάβαμε που για δυο χρόνια ήμασταν μέσα-έξω, τώρα είμαστε μια χαρά -λόγω τουρισμού- και από Σεπτέμβρη βλέπουμε;

  • Ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας και καθηγητής της κινεζικής γλώσσας, Δημήτρης Σωτάκης μιλάει στη Νίκη Μπάκουλη στο Νews247  και αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ