ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για την Εργατική Πρωτομαγιά


Aνακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για την Εργατική Πρωτομαγιά:
Η 1η Μάη αποτελεί ημέρα μνήμης για τους πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος, αποτελεί όμως και ευκαιρία για να ενώσει την φωνή της όλη η εργατική τάξη και να διεκδικήσει ξανά όσα έχασε τα τελευταία χρόνια. 
Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι κάθε χρόνο η θέση των εργαζομένων καθημερινά επιδεινώνεται. Κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές πέτυχαν με αγώνες και αίμα θυσιάστηκαν στο βωμό των δημοσιονομικών περιορισμών και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Το δικαίωμα στην εργασία ουσιαστικά «απαλλοτριώθηκε», οι μισθοί και οι συντάξεις καταβαραθρώθηκαν και εξανεμίστηκαν από το κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. 
Ο δημοσιογραφικός κόσμος, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πολυετή κρίση, είναι αποφασισμένος μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας να διεκδικήσει αγωνιστικά αυτά που δικαιούνται οι άνθρωποι του μόχθου. 
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην 90χρονη ιστορία της έχει σταθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους των εργατικών διεκδικήσεων και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:
*Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 
*Ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων 
*Πλήρη απασχόληση με περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας 
*Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την στήριξη των ανέργων.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις πόλεις της περιοχής ευθύνης της. Παράλληλα τους καλεί να μην εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα επίσημης αργίας για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ