ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ζήτημα Εμπιστοσύνης


Μιας και το ξεκινήσαμε χτες με τα συνέδρια (βλέπε ΜetaEπικοινωνία: ΜΜΕ - Δημοσιογραφία - Δίκτυα - Πλατφόρμες & Χρήστες στην Ψηφιακή Εποχή», την προσεχή Τρίτη), πάμε και στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας που διοργανώνει από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους το iMEdD.
Τίτλος αυτής “Α Matter of Trust” (σαν να λέμε στα ελληνικά «Ζήτημα Εμπιστοσύνης») και στόχος να τοποθετηθεί στο επίκεντρο το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οι πιθανοί τρόποι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού.
Και πως θα γίνει αυτό; Ορίστε τα σχέδια των διοργανωτών:
«Καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες των Μέσων αλλά και - για πρώτη φορά - το κοινό, παίρνουν θέση και μοιράζονται την εμπειρία τους. Η Εκπαίδευση, η Έμπνευση και η Διάδραση θα είναι οι κύριοι άξονες που θα διατρέχουν την Εβδομάδα, με το European Press Prize Community Event 2022 να εξελίσσεται την τελευταία ημέρα -Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Πλήθος workshops, ομιλίες key note, συζητήσεις panel, case studies, ειδικές προβολές και άλλες δράσεις, να εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του πενθημέρου.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή δημοσιογραφικών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα παρευρεθούν στο "Organizations Village" της διοργάνωσης, και θα παρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους μέσα από ειδικά sessions».
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σύντομα στο https://forum.imedd.org. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Υ.Γ.: Υπενθυμίζουμε ότι το iMEdD είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

 Χρήστος Ξανθάκης 
MedioΠΙΛΑΦΟ / Newpost