ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Oσκαρ: Το χαστούκι που έγινε παγκόσμιο τρεντ


Αξέχαστη θα μείνει σε πολλούς η 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Όχι επειδή ύστερα από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας έγινε ξανά δια ζώσης. Όχι επειδή διαψεύστηκαν τα προγνωστικά για την καλύτερη ταινία. Αλλά επειδή σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που άφησε άφωνους τόσο όσους βρίσκονταν στην αίθουσα του Dolby Theatre, όσο και τους εκατομμύρια τηλεθεατές, ο Γουίλ Σμιθ άστραψε ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι στον κωμικό-παρουσιαστή Κρις Ροκ καθώς θεώρησε ότι ένα αστείο του πρόσβαλε τη σύζυγό του.
«Τι στο καλό συνέβη εδώ;» σκέφτηκαν σίγουρα οι περισσότεροι όταν είδαν τον Γουίλ Σμιθ να ορμάει στη σκηνή και να χτυπάει τον συνάδελφό του, που λίγο πριν είχε κάνει το τουλάχιστον άκομψο αστείο ότι περιμένει η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «G.I. Jane 2» εξαιτίας του ξυρισμένου της κεφαλιού, όπως η Ντέμι Μουρ στην αρχική ταινία. Η λεπτομέρεια που οδήγησε στην έκρηξη του Γουίλ Σμιθ; Η σύζυγός του έχει δηλώσει δημόσια εδώ και ένα χρόνο ότι αναγκάστηκε να ξυρίσει το κεφάλι της επειδή πάσχει από αλωπεκίαση. Μάλιστα, η ίδια φαίνεται στα σχετικά βίντεο να δυσανασχετεί από το προσβλητικό αστείο, σηκώνοντας με νόημα τα μάτια της ψηλά.
Ο Κρις Ροκ, που σίγουρα δεν περίμενε αυτή την αντίδραση, αρνήθηκε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Γουίλ Σμιθ, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Λος Άντζελες. «Οι ανακριτικές αρχές του LAPD γνωρίζουν ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ. Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο που χαστούκισε ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να υποβάλει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί μια αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD θα είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει μια έκθεση έρευνας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, μετά το χαστούκι, ο Κρις Ροκ έκπληκτος ακούγεται να λέει : «Ούαου, ο Γουίλ Σμιθ μόλις μου έσκασε ένα σκαμπίλι» και να λέει «Ήταν απλώς ένα αστείο για την G.I.Jane», ενώ έξαλλος ο Γουίλ Σμιθ φωνάζει δύο φορές: «Μην ξαναπιάσεις στο γαμ… στόμα σου τη γυναίκα μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, αρκετοί ηθοποιοί έσπευσαν στο πλευρό του Γουίλ Σμιθ για να τον ηρεμήσουν. Ανάμεσά τους ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσιγκτον, στον οποίο αναφέρθηκε ο Γουίλ Σμιθ στην ευχαριστήρια ομιλία του για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε στη συνέχεια της βραδιάς για την ταινία «Η μέθοδος Γουίλιαμς».
«Στην υψηλότερη στιγμή σου, τότε είναι που έρχεται ο διάβολος για σένα» φέρεται να είπε ο Ουάσιγκτον στον Γουίλ Σμιθ, όπως ο ίδιος ανέφερε παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο.
«Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα» επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του ο Γουίλ Σμιθ με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία Κινηματογράφου και τους συνυποψήφιούς του, αλλά όχι από τον Κρις Ροκ.
Σημειώνεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε και η Ακαδημία Κινηματογράφου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν επικροτεί την βία οποιασδήποτε μορφής».

Τα σημαντικότερα βραβεία:
* Καλύτερης ταινίας: «CODA»
* Σκηνοθεσίας: Τζέιν Κάμπιον, «Η εξουσία του σκύλου»
* Α΄ γυναικείου ρόλου: Τζέσικα Τσαστέιν, «The eyes of Tammy Faye»
* Α΄ ανδρικού ρόλου: Γουίλ Σμιθ, «Η μέθοδος Γουίλιαμς»
* Β΄ ανδρικού ρόλου: Τρόι Κότσουρ, «CODA»
* Β΄ γυναικείου ρόλου: Αντριάνα ΝτεΜπόουζ, «Γουέστ Σάιντ Στόρι»
* Καλύτερης ξένης ταινίας: «Drive my car» (Ιαπωνία)
* Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων: «Ενκάντο»
* Καλύτερου ντοκιμαντέρ: «Summer of Soul»
* Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: «Belfast»
* Καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου: «CODA»