ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

24Media: Και με το νόμο το κανάλι του ομίλου στο διαδίκτυο


Το ΕΣΡ ενέκρινε την μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών μέσω της ιστοσελίδας sport24.gr αλλά και την εγγραφή της μητρικής εταιρείας «24 Media Μονοπρόσωπη ΑΕ Ψηφιακών Εφαρμογών» στο μητρώο επιχειρήσεων του. Που σημαίνει ότι ο όμιλος 24Media μέσω του αθλητικού σάιτ του θα μεταδίδει τηλεοπτικές εκπομπές.
Προφανώς και είχε κατατεθεί σχετικώς φάκελος και κατόπιν ελέγχου η ανεξάρτητη αρχή έδωσε το «πράσινο φώς».
Σύμφωνα με την αίτηση, οι εκπομπές του ιντερνετικού καναλιού θα προβάλλονται μέσω του Player της διαδικτυακής πλατφόρμας Youtube.
Θα μεταφορτώνονται σε ξεχωριστές αναρτήσεις μέσα στις σελίδες του sport24.gr και θα παρουσιάζονται από τους δημοσιογράφους και συνεργάτες της εταιρείας. Η πρόσβαση στην υπηρεσία θα είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια, θα αποτελείται από:
  • Ζωντανή πρωινή εκπομπή -με προσωρινό τίτλο «The Show must go on» και παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παντελή Διαμαντόπουλο– που θα μεταδίδεται Δευτέρα με Παρασκευή θα είναι αθλητικού ενημερωτικού περιεχομένου και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρόσωπα της αθλητικής επικαιρότητας.
  • Ζωντανή ενημερωτική εκπομπή η οποία θα μεταδίδεται μία έως τρεις φορές την εβδομάδα -με τίτλο εργασίας «Game night»- έπειτα κάποια αθλητική συναντήση/γεγονός ελληνικού ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος και θα περιλαμβάνει σχολιασμό και ενημέρωση από τους δημοσιογράφους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ Πρωτόπαπα.
  • Εκπομπές προγνωστικών αγώνων οι οποίες θα μεταδίδονται με συχνότητα μία έως πέντε φορές εβδομαδιαίως και στη διάρκεια τους «συνεργάτες και τρίτοι θα συζητούν τα προγνωστικά και τις προτάσεις τους για τις επερχόμενες αθλητικές συναντήσεις στο Σαββατοκύριακου ή και όλης της επόμενης εβδομάδας».
Η επέκταση εποπτείας του ΕΣΡ και στον τομέα των διαδικτυακών ΜΜΕ πηγάζει από την ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά η οποία ενσωματώθηκε στην σχετική ελληνική νομοθεσία (ν.4779/2021). - από topontiki.gr