ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο «Άλλος Άνθρωπος» στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 13:00 ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ και ταυτόχρονα, ένα οδοιπορικό στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας μέσα από τη διαδρομή των εθελοντών της «Κοινωνικής Κουζίνας – Ο Άλλος Άνθρωπος». Πρόκειται για μία σημαντική καταγραφή της μετακίνησης των Ουκρανών προσφύγων, καθώς εγκαταλείπουν τις οικογενειακές εστίες τους, μέσα από τα μάτια των εθελοντών της «Κοινωνικής Κουζίνας».
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί εκτός από το Πρώτο Πρόγραμμα και από τη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 13:00. Συμμετέχουν ο εμπνευστής της «Κοινωνικής Κουζίνας – Ο Άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και η εθελόντρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης Έλενα Αγγελοπούλου. Παράλληλα, ακούγονται μαρτυρίες Ουκρανών προσφύγων, όπως τις κατέγραψε το Radio Free Europe/Radio Liberty.
Η «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος» εδώ και περίπου 10 χρόνια βρίσκεται κοντά σε όλες τις ανθρώπινες τραγωδίες, τραγωδίες είτε ως απότοκοι πολεμικών συρράξεων είτε ως συνέπειες φυσικών καταστροφών. Οι εθελοντές του «Άλλου Ανθρώπου» βρέθηκαν κοντά στους πρόσφυγες που διέσχισαν το Αιγαίο ή ακολούθησαν χερσαίες οδούς σε όλη τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκαν κοντά σε αστέγους και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, προσφέροντας καθημερινά ένα πιάτο ζεστό φαγητό, που το έτρωγαν μαζί τους ως μία συμβολική αλλά και ουσιαστική στάση ζωής.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης