ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης καταγγέλλει λογοκρισία από το Πρώτο Πρόγραμμα


Τι απαντά η ΕΡΤ, τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Μητσοτάκης καταγγέλλει λογοκρισία από το Πρώτο Πρόγραμμα. Πρόκειται γαι τον τραγουδοποιό για τον οποίο ο γιος του πρωθυπουργού έγραψε «λολ», ειρωνευόμενος αυτόν κι άλλους καλλιτέχνες, καθώς και τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια. Γράφει συγκεκριμένα, o Δ. Μητσοτάκης για τον Διευθυντή του Πρώτου Προγράμματος, Αρη Τόλιο:
Σήμερα 28.5 του σωτηρίου έτους 2022 ήμουν καλεσμένος να μιλήσω τηλεφωνικά στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ , στην εκπομπή των Βραδέλη-Μπίκουλα για την αυριανή συναυλία ειρήνης κατά της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου. Λίγο πριν να βγω στο τηλέφωνο με ενημέρωσαν ότι η διεύθυνση, και συγκεκριμένα ο κύριος Άρης Τόλιος, αποφάσισε να με κόψει μετά το θέμα που έχει προκύψει με το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την έμμετρη απάντησή μου. Κάθε σχόλιο περισσεύει.
Σε ανακοίνωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κάτση Μάριου, και της Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γκαρά Αναστασίας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με το περιστατικό φίμωσης του καλλιτέχνη Δ. Μητσοτάκη από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφέρεται:
Οι «άριστοι» της φίμωσης χτύπησαν ξανά στην ΕΡΤ. Η απόφαση του υποδιευθυντή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Άρη Τόλιου, να «κόψει» από τον «αέρα» της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τον συμμετέχοντα στη Συναυλία Ειρήνης, Δημήτρη Μητσοτάκη, αποτελεί ένα ακόμη άθλιο περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησης των ίδιων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη συναυλία. Η Νέα Δημοκρατία, από το 2019, οδηγεί σταθερά την ΕΡΤ σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος με παντελή έλλειψη σεβασμού στην ελευθερία του λόγου και της άποψης, αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Ο Πρωθυπουργός φέρει προσωπική ευθύνη για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο της Νέας Δημοκρατίας. Οι μόνες απόψεις που επιτρέπουν οι κ.κ. Ζούλας – Γαμπρίτσος να προβάλλονται, είναι αυτές που υπηρετούν τυφλά το κυβερνητικό αφήγημα. Κάθε αντίθετη φωνή κρύβεται, λογοκρίνεται και φιμώνεται. Στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ανύπαρκτοι μόνο οι δήθεν ανταποκριτές. Αγνοούνται επίσης, ο πλουραλισμός και η αντικειμενικότητα, που είναι βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΣΡ για το 2020 για την πολυφωνία στα ΜΜΕ, η ΕΡΤ αποδείχθηκε πως πρωτοστατεί μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια στο όργιο μονοφωνίας και προπαγάνδας του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμευόμαστε για μια ΕΡΤ χωρίς αποκλεισμούς, λογοκρισία και αναξιοπρέπεια και στηρίζουμε τους εργαζόμενούς της που προσπαθούν να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που η διοίκηση καταπατά
Πάντως όπως γράφει το e-tetradio από το Πρώτο Πρόγραμμα υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ο οποίος άλλωστε συμμετέχει στη συναυλία υποστήριξης για την Ουκρανία που διοργανώνει η ΕΡΤ και το «Μουσικό Κουτί» στις 4 Απριλίου.
Υποστηρίζουν ότι «ο Δημήτρης Μητσοτάκης είχε κληθεί να παρέμβει στην ραδιοφωνική εκπομπή των Βραδέλη - Πίκουλα την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου ή την Περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου αλλά ο ίδιος είχε ενημερώσει ότι δεν μπορούσε. Έτσι το ραδιοφωνικό ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου, αλλά λόγω αυξημένης επικαιρότητας δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει. Αντί αυτού αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής προτάθηκε στον καλλιτέχνη να ανανεωθεί το ραντεβού για αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου».
Θεωρούν λοιπόν από την ΕΡΤ ότι «δεν τίθεται λοιπόν κανένα ζήτημα αποκλεισμού του».

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Μητσοτάκης είχε προχωρήσει και σε έμμετρη, χιουμοριστική, πολιτισμένη απάντηση στον γιό του πρωθυπουργού