ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

H μεταμόρφωση του ιστορικού κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά


H γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ, με παρουσία στον κλάδο από τη δεκαετία του ’00, εισέρχεται τώρα επίσημα στην ελληνική αγορά ακινήτων, με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Εhret+Κlein Development Greece S.A. και την ολοκλήρωση, ήδη, της πρώτης μεγάλης αγοράς ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας. Στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με στόχο την ανάπλαση του ακινήτου σε υπερσύγχρονα «πράσινα» γραφεία, σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει, στο σύνολό της, τα 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του ακινήτου.
 Το πρώην εκδοτικό κτίριο επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3 είχε περάσει, μετά την κατάρρευση του ομίλου και τη σταδιακή μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων, αρχικά στην Alpha Bank το 2017 και εν συνεχεία στο χαρτοφυλάκιο της Apollo, η οποία πραγματοποίησε διαγωνισμό για την πώλησή του.
Στο κτίριο έχει κυριολεκτικά γραφτεί Ιστορία από τη δεκαετία του ’80 με τις εκδόσεις πολύ γνωστών τίτλων του Οργανισμού όπως «Τα Νέα», «Το Βήμα», ο «Ταχυδρόμος» κ.ά., ενώ από το 2017 το ακίνητο είναι άδειο. 
Το κτίριο της Χρήστου Λαδά, μετά τη μεταμόρφωσή του θα εναρμονίζεται πλήρως, στην περιοχή, ενώ η μοναδική θέα στην Ακρόπολη το καθιστά, μελλοντικά, σε ένα από τα μοναδικά -από πλευράς θέσης- κτίρια γραφείων στο κέντρο της πόλης. Οι εργασίες ανακατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει με προοπτική να παραδοθεί το κτίριο απολύτως ανανεωμένο το 2023, προσφέροντας 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου. 
- απόσπασμα απο ρεπορταζ στο newmoney (ολόκληρο ΕΔΩ)