ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ζητούν παρέμβαση ΕΣΡ για την ανθρωποφαγία από ΜΜΕ στην υπόθεση της Πάτρας


Έκκληση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει ώστε η προβολή της είδησης της υπόθεσης της Πάτρας να κινηθεί αυστηρά στα πλαίσια της υπάρχουσας δεοντολογίας ζητά η Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιών.
Όπως επισημαίνει, στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα και φαντασμαγορικά η είδηση που σκορπάει φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά. «Ο φόνος- οι φόνοι-; παιδιού από τα χέρια της μητέρας φεύγει πέρα από τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας και δεν είμαστε στο αρχαίο θέατρο να περιμένουμε την αυλαία της κάθαρσης» τονίζει η Πρωτοβουλία.
Και αναμένει επίσης από την ΕΣΗΕΑ την «αποτροπή της αντιδεοντολογικής ενημέρωσης, ώστε να μην υποκινούνται ακραίες και επικίνδυνες αντιδράσεις» γιατί ο «λόγος ανήκει μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των εντεταλμένων αρχών και των επιστημόνων εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας».
«Ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ας προφυλάξουμε την κοινωνία από την ακρότητα με την εμπορευματοποίηση του δράματος. Η σκύλευση πάνω στο νεκρό παιδικό σωματάκι για λόγους ακροαματικότητας και μόνο τείνει να αφαιρεί κάθε ίχνος σεβασμού και ανθρωπιάς» προσθέτει η Πρωτοβουλία.
«Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας ας μείνουμε με τη σιωπή και ίσως ένα καυτό δάκρυ συμμέτοχες/οι στο καθολικό πένθος. Αργότερα θα έρθει η ώρα των υπεύθυνων αναλύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.