ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Έλενα Ακρίτα: «Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί»


Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Έλενα Ακρίτα μαζί με τον γιο της, Παύλο Αρζόγλου, έπειτα από δημοσιεύματα που διαστρέβλωσαν, όπως επισημαίνει, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της οικογένειάς τους.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας επανήλθε με νέα ανάρτηση στo Facebook, δίνοντας διευκρινίσεις στους διαδικτυακούς της φίλους προκειμένου να μην πέσουν θύματα «συκοφαντών».
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Ο γιος μου Παύλος κι εγώ ζητούμε “συγγνώμη” που σάς απασχολούμε με τα οικογενειακά μας. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ τριάντα χρόνια τώρα! Όμως, εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες.
Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού.
Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας. Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία – μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα.
Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών. Αυτή είναι η νόμιμη οδός, αυτή είναι και η πάσα αλήθεια. Την βιολογική μητέρα του γιου μου την γνωρίζω μόνο κατ’ όνομα, δεν την έχω συναντήσει ποτέ κι όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες.

Υ. Γ. Ζήτω συγγνώμη που απενεργοποιώ τη δυνατότητα σχολιασμού σε μη φίλους. Είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε τους λόγους. Ευχαριστώ για την ανοχή και την κατανόηση σας. Επί προσωπικού, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί!»

.