ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. O εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά της 33χρονης μητέρας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία.
H μητέρα των τριών κοριτσιών –η οποία συνελήφθη βάσει σχετικού εντάλματος–, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι από τις έρευνες δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως μια ύποπτη φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη) στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, η οποία δεν δόθηκε από γιατρούς.
Η κεταμίνη είναι φάρμακο που οι γιατροί χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης. Τα αποτελέσματά της περιλαμβάνουν καταστολή και μειωμένη αίσθηση. πόνου. Χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε πολύ ειδικες χειρουργικές επεμβάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για ανηλίκους ασθενείς.
Χορηγείται ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια σε δοσολογία που εξαρτάται από το βάρος του ασθενή. Πχ όταν πρόκειται για παιδί χορηγούνται 2 milligram ανά κιλό του βάρους του. Αν υποτεθεί ότι η Τζωρτζίνα είχε βάρος 22 κιλά, θα της χορηγούνταν 44 milligram, λιγότερη από τη μισή αμπούλα.
Σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία αλλά και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδια.
Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται.