ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τέλος στους «ημέτερους»: Πώς θα επιλέγονται οι διοικούντες σε ΕΡΤ και ΑΠΕ


Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ούτε ασχολίαστη η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ για τη δημόσια τηλεόραση, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τις δημοσκοπήσεις. «Ενισχύουμε.. τον πλουραλισμό στην ενημέρωση με οδηγό μία σύγχρονη κι ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
  • «Επιλέγουμε τη διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και επαναφέρουμε την ευθύνη τους στα αρμόδια υπουργεία. Προχωρούμε, τέλος, σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου της εγκυρότητας των μετρήσεων κοινής γνώμης».
Φυσικά και δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή τη στιγμή η δημόσια τηλεόραση και το ΑΠΕ διδάσκουν πλουραλισμό και αντικειμενικότητα και καλό είναι κάποια στιγμή να ενισχυθούν αμφότερα.
Ωστόσο αυτό, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και όντως θελήσει να το κάνει, σημαίνει ότι θα διαγράψει τη λογική και τις επιλογές του παρελθόντος.
Και το κάνουμε φραγκοδίφραγκα: Δεν είναι πλουραλισμός οι εκπομπές ωμής και ανερυθρίαστης προπαγάνδας, ο εξοβελισμός όσων δεν είναι ημέτεροι, οι προσλήψεις διά της πλαγίας οδού των μεικτών παραγωγών. Τον δρόμο για τη Ν.Δ. άνοιξαν – κάποιοι το φώναζαν από τότε.
Και τώρα, που η δουλειά γίνεται με άσπρο χειρουργικό γάντι, δύσκολα μπορεί να γίνει κριτική. Μπορούμε να αναφέρουμε και ονόματα, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα.
Η φιλοσοφία για τα δημόσια ΜΜΕ είναι το ζητούμενο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αλλάξει τη δική του φιλοσοφία, προκειμένου να αλλάξει και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Με τα παλιά μυαλά, κουλουβάχατα…
Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, μακάρι να βρεθεί τρόπος να ελεγχθεί η διαδικασία διεξαγωγής τους και η εγκυρότητά τους.
Καλό θα είναι για τη δημοκρατία…