ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκινά η γιορτή της κόκκινης νεολαίας


Μπορεί το ΚΚΕ να μπόρεσε, όσο κανένα άλλο κόμμα ομολογουμένως, να έκανε και πορείες και συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις και το Συνέδριό του ακόμη υπό καθεστώς σοβαρής πειθαρχίας ..λόγω πανδημίας και να τα κατάφερε, ωστόσο, πάντα βέβαια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φαίνεται πως το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ διοργανώνεται με έναν άλλο αέρα και με μια διάθεση ελευθερίας και χαράς.
Ορμή θα το έλεγαν οι ίδιοι οι διοργανωτές και δεν θα τους κακοκαρδίσουμε. Ειδικά τη σημερινή μέρα που ξεκινά το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον. Βασικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ; «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!». Με αυτά τα λόγια ως καθοδήγηση ανοίγει σήμερα η αυλαία του ιστορικού αυτού φεστιβάλ, που για τρεις μέρες θα γεμίσει τον χώρο στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» με ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις κ.ά.
Φυσικά, όπως ακριβώς ξεκίνησε και το 1975 στου Ζωγράφου έτσι και έως σήμερα, η γιορτή αυτή της κομμουνιστικής νεολαίας είναι ανοιχτή σε όλους και δεν περιχαρακώνεται κομματικά ως προς το ποιους είναι έτοιμη να υποδεχτεί ως επισκέπτες. Ως προς το πρόγραμμα ωστόσο, εκεί τα πράγματα αλλάζουν, καθώς η κομματική γραμμή και πολιτική θεώρηση είναι πολύ συγκεκριμένες.
Καταρχάς, στο φετινό Φεστιβάλ θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη: «Θα τιμήσουμε και θα πάρουμε έμπνευση από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θέλουμε, το θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον σαν ΚΝΕ, να συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες» είπε σχετικά ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του (Κontra).
Πράγματι, η τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25/9, θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας δημιουργό. Την ίδια μέρα, στις 20.30 θα γίνει και η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της νεολαίας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος και θα μιλήσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι σκηνές του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα φιλοξενήσουν σπουδαίους καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά είδη ενώ θα γίνουν συζητήσεις πάνω στα καίρια ζητήματα, όπως τα εργασιακά.
Νόρα Ράλλη / EφΣυν