ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εξοντωτικά πρόστιμα σε ραδιοσταθμούς εξαιτίας του Τράγκα


Άλλα δύο ραδιόφωνα της περιφέρειας, μετά τον Super FM 99.5 της Χαλκιδικής, τιμωρήθηκαν με βαρύτατα πρόστιμα επειδή αναμετέδωσαν εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, στην οποία ακούστηκαν.. χαρακτηρισμοί και κατηγορίες εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, για την υπόθεση Λιγνάδη.
Πρόκειται για τον Εν Πλω 89.2 Θεσπρωτίας και τον Ιόνιον FM 95.5 Ηλείας, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 70 χιλιάδων ευρώ (35 χιλιάδες έκαστος), με την αιτιολογία ότι «παραβίασαν εκ προθέσεως την υποχρέωση τήρησης της ποιοτικής στάθμης του μεταδιδόμενου ραδιοφωνικού της προγράμματος και την υποχρέωση σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας».
Στο σκεπτικό του, αιτιολογώντας τις ποινές, το ΕΣΡ αναφέρει ότι «κάθε ραδιοφωνικός φορέας φέρει την συντακτική ευθύνη για τα όσα επιλέγει να προβάλει και την αντίστοιχη νομική ευθύνη, σε περίπτωση που το μεταδοθέν από αυτόν υλικό παραβιάζει τις νομοθετικές επιταγές. Κατά την κρίση δε της Ολομέλειας, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πλήρως αποδεδειγμένη από τα προαναφερόμενα στοιχεία η αδικοπρακτική πρόθεση της εγκαλουμένης. Σημειώνεται εξάλλου ότι η επίμαχη εκπομπή ήταν πολύωρης διάρκειας και ότι είχε το προαναφερθέν πρωτοφανές και αδιανόητο για έννομη τάξη περιεχόμενο».
Παρόλα αυτά, όμως, τα πρόστιμα είναι υπέρογκα για ραδιόφωνο της περιφέρειας, σχεδόν εξοντωτικά. Τη στιγμή που τα πιο βαριά πρόστιμα σε σταθμούς εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης ανέρχονται, συνήθως, μέχρι τις 5.000 ευρώ, και τα χρηματικά τιμήματα στις μεταβιβάσεις τους κινούνται στη συντριπτική πλειονότητά τους κάτω από τις 10.000 ευρώ, οι προαναφερθέντες καλούνται να πληρώσουν πολλαπλάσια χρήματα. Και μάλιστα, για λεγόμενα εκπομπής που δεν παράγουν οι ίδιοι αλλά ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο...
- από το e-tetradio