ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Μαζικές απολύσεις και απλήρωτη εργασία σε ιστοσελίδες


Νέο καθεστώς καθιερώνουν ιδιοκτήτες αθλητικών και άλλων ιστοσελίδων. Απολύουν ή εξαναγκάζουν σε παραίτηση επαγγελματίες δημοσιογράφους και χρησιμοποιούν φοιτητές δημοσιογραφικών.. σχολών που κάνουν πρακτική άσκηση απλήρωτοι ή υπαμειβόμενοι από κοινοτικά προγράμματα ή προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Tα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) που τονίζει:
"Θύματα της πρακτικής αυτής, όπως προκύπτει από καταγγελία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, «για μαζικές απολύσεις και απλήρωτη εργασία» είναι στην περίπτωση αυτή 10 αθλητικοί συντάκτες που απολύθηκαν με συνοπτική διαδικασία από αθλητική ιστοσελίδα.
Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το προεδρείο της Ένωσης, δεν βρήκε χρόνο να συζητηθεί το πρόβλημα που ήδη γενικεύεται!.., παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων μελών που απαιτούν να προηγούνται τα εργασιακά προβλήματα στις συνεδριάσεις.
Η ΚΕΔ απαιτεί να υπάρξει άμεση απάντηση με απεργιακά μέτρα στην εργοδοτική αναλγησία και επαναφέρει και για την περίπτωση αυτή την πρόταση σύνθεσης προσωπικού από επαγγελματίες δημοσιογράφους και στις ιστοσελίδες, ως προϋπόθεση της λειτουργίας τους αλλά και συμμετοχής τους σε διαφημιστικά προγράμματα.
Mόνο με δημοσιογράφους υπάρχει ενημέρωση
24/09/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"