ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η Μητρόπολη Πειραιά «αφορίζει» μετά θάνατον τον Μίκη


Με ένα αναχρονιστικό - αν όχι μεσαιωνικών αντιλήψεων - κείμενο το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πειραιά προβαίνει σε μια αήθη επίθεση κατά του.. Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του.
Στο κείμενο που προσπαθεί να αποδομήσει το μεγαλείο του «ουρανομήκη» δημιουργού, έργα του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων «νεοπαγανιστικά», ενώ τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη, του οποίου το καλλιτεχνικό έργο αναφέρεται ότι εκτιμά, αποκαλεί μεταξύ άλλων, ασταθή πολιτικό και ασυνεπή μαρξιστή τον οποίο η Αριστερά θεωρούσε «αιρετικό» και θυμήθηκε να τον τιμήσει μόνο μετά θάνατον.
Στο κείμενο ασκείται έντονη κριτική και για τις τιμές που αποδόθηκαν στον μεγάλο συνθέτη, κάνοντας λόγο για «ανούσιες και υπέρμετρες εκδηλώσεις τιμής του έργου και του προσώπου του, (με τη συμμετοχή της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου μας), κατά την κηδεία του και πριν από αυτήν» και μάλιστα αναφέρεται: «Δεν "πέφτουμε στην παγίδα" να τον αποθεώσουμε, έχοντας υπ’ όψη μας την προσωπική του ζωή και τον ασταθή πολιτικό χαρακτήρα του. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα να τον τιμήσουμε, ή να τον προβάλουμε, ως πρότυπο προς μίμηση μέσα στον χώρο της Εκκλησίας!».
- από efsyn.gr