ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πολάκης σε Πλεύρη: «Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου»


Με σκληρή γλώσσα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης μπαίνει στο δημόσιο διάλογο των ημερών για τη χρήση των μονοκλωνικών φαρμάκων κατά του.. κορωνοϊού και απαντά στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «διαστρέβλωση της αλήθειας».
Ο Παύλος Πολάκης τονίζει ότι ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προμηθευτεί από τον Φεβρουάριο μεγάλες ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων, μόλις ο ΕΜΑ έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σημειώνει ότι ήδη από τον Φλεβάρη - Μάρτη υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν (τρεις μάλιστα εταιρείες: Regeneron, Lilly, Glaxo) είναι δραστικός απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες παραλλαγές και της Δέλτα συμπεριλαμβανομένης. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα τη Σουηδία, λέγοντας πως «με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και ίδια περίπου εμβολιαστική κάλυψη, έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο να "επιπεδώσει" τους θανάτους, ενώ η δική μας καμπύλη συνεχώς αυξομειώνεται».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγγέλλει τον Θ. Πλεύρη και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γιατί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 ότι απέκρυψε και δεν απάντησε ποτέ σε επιστολή της εταιρείας Lilly προς το υπουργείο, με το ερώτημα να δεσμεύσουν 1.000-2.000 δόσεις το μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας.
Τέλος απαντά και στα περί «επιστημονικής άγνοιας του ΣΥΡΙΖΑ» που υποστήριξε ο υπουργός Υγείας. «Μας θυμίζει το “έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου”!» υπογραμμίζει ο Π. Πολάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή έλεγε ότι πρέπει μέσα από ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος και των νοσοκομείων να χορηγούνται τα φάρμακα νωρίς στην πορεία της νόσου (μέχρι την 7η-8η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων), σε αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν βαριά. 
«Ακριβώς για να μην εξελιχθεί η νόσος τους και “φρακάρει” το σύστημα το σύστημα στις κλινικές Covid και κυρίως στις ΜΕΘ (δηλ. σε ηλικιωμένους, έχοντες συνυπάρχοντα χρόνια νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένους, με κακοήθειες και ευπαθείς ομάδες). Αυτά δηλαδή που λέγαμε πέρυσι το Νοέμβριο από το βήμα της Βουλής και έκαναν τους κουφούς, μας τα λέει τώρα ο άσχετος και γελοιωδέστατος, αντί να απολογηθεί στους συγγενείς των 14.575 θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι σήμερα, που οι μισοί τουλάχιστον θα είχαν σωθεί!» υπογραμμίζει ο Π. Πολάκης.