ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τι γίνεται με τον ΣΚΑΪ;


ΜedioΠΙΛΑΦΟ
με (σχετικώς) πρώιμα συμπεράσματα από τη μάχη της τηλεθέασης
Μαγειρεύει ο Χρήστος Ξανθάκης

Φτάσαμε, λοιπόν, και στη δεύτερη εβδομάδα καυτού ανταγωνισμού στην τηλεοπτική αρένα και κάτι αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα για το πώς θα πάει η σαιζόν. Θα επιμείνω στο «αχνοφαίνεται»..

πάντως, μιας και είναι πολλοί οι παράγοντες, είναι δύσκολη η εξίσωση και είναι και αρκούντως γάτος ο Ατζούν για να παραδεχθεί τόσο εύκολα την ήττα του.
Οπότε έχουμε και λέμε:

* Το Open μοιάζει να βγαίνει εκτός ανταγωνισμού από πολύ νωρίς, παρά τις υποσχέσεις που μας άφησε ο ειδησεογραφικός του τομέας στις καταραμένες πυρκαγιές. Ίσως να είναι άλλοι οι προσανατολισμοί της ιδιοκτησίας για την τρέχουσα σαιζόν, μιας και επενδύσεις στο πρόγραμμα δεν έγιναν. Έχω, όμως, την εντύπωση ότι δεν θα προκύψουν οικονομίες στις ειδήσεις.

* Mega και Alpha έχουν ξεκινήσει καλπάζοντας από την αφετηρία. Και αν για το πρώτο το περίμενε κανείς (με 45 μύρια επένδυση, δεν γίνεται να πάνε όλα στράφι), για το δεύτερο φαίνεται ότι υπήρξε πολύ προσεκτική διαχείριση κονδυλίων και στρατηγικό σχέδιο τσίλικο. Βάλε μέσα και στην Καινούργιου που σπάει ταμεία και ο Alpha που τον είχαμε για έξω απ’ την τριάδα είναι μέρες που χτυπάει άνετα κορυφή. Το Mega, πάλι, προσθέτει και ποιοτικά όπλα στη φαρέτρα του, όπως το «Κομάντα και Δράκοι». Μια παραγωγή που ταιριάζει περισσότερο σε επί πληρωμή πλατφόρμα παρά σε ελεύθερη τηλεόραση, αλλά άμα έχεις λεφτά να χαλάσεις τι σε νοιάζει;

* Το Star χαλαρά και λάιτ, όπως κάθε χρονιά. Δεν κουνιέται η βάρκα ούτε με βροχές ούτε με καταιγίδες. Δεν πα’ να πέφτουν κεραυνοί, το δωδεκαράκι θα το χτυπήσει. Και με την αποτυχία των απέναντι μαγειρικών ριάλιτυ, εγγράφει υποθήκες για το «MasteChef».

* Τον Antenna θα τον κρίνουμε από Δευτέρα, που θα σκάσουν μύτη οι «Άγριες Μέλισσες». Πληθαίνουν, ωστόσο, τα «αργήσαμε» εντός των τειχών του καναλιού.

* Και ο ΣΚΑΪ; Ο ΣΚΑΪ αποδεικνύεται για την ώρα ο «μεγάλος ασθενής» της φετινής σαιζόν, μιας και τα βαριά χαρτιά του, τα ριάλιτυ «Top Chef» και «Big Brother», πάνε μάλλον χάλια. Μόνο ειδησεογραφικά τραβάει ακόμη, αλλά και πάλι άμα σέρνεται το κανάλι γύρω στο δεκαράκι…