ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες


Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες. Πόσο όμορφο, πόσο απελευθερωτικό είναι αυτό το σύνθημα που φώναζαν οι διανομείς της e-food!..Κανονική εξέγερση απέναντι στην καπιταλιστική νεογλώσσα που βαφτίζει την εκμετάλλευση «συνεργασία», την ελαστικοποίηση «ευελιξία» και την ανασφάλεια «ελευθερία».
Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χειραφέτηση δίχως συνειδητοποίηση της ανελευθερίας, ούτε αυτονομία χωρίς κατανόηση της ετερονομίας.
Ε ναι λοιπόν, είμαστε ντελιβεράδες και όχι “riders”, πωλητές και όχι “account managers”, εργάτες και όχι συνεργάτες!
Δ. Τσίρκας (fb)

***
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου,παρά τη μεγάλη νίκη που ήδη πέτυχαν οι διανομείς της efood.
«Η απεργία μετά την πλήρη αναδίπλωση της εταιρείας (και την αποδοχή των αιτημάτων των σωματείων για συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήξη των αυθαίρετων αξιολογήσεων) σηματοδοτεί την απαρχή της επόμενης περιόδου» τονίζεται σε ανακοίνωση των συνδικάτων όπου διευκρινίζεται πως ισχύει το απεργιακό ραντεβού στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.