ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Aμα είσαι η Δεξιά, όλα γίνονται και παραγίνονται…

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Γίνεται κάτι που πριν από δύο χρόνια ήταν περίπου εθνική προδοσία να μετατρέπεται σε εθνικό θρίαμβο που μεγαλώνει τη χώρα και κάνει, για να θυμηθούμε τον αγαπημένο του Ελληνα πρωθυπουργού Ελευθέριο Βενιζέλο, «την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών»; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά. Το 2018 η σκέψη της κυβέρνησης..
του ΣΥΡΙΖΑ να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια δέχθηκε σκληρή κριτική από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.
Κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον επιπόλαιη επιλογή που δίνει το δικαίωμα στους επιθετικούς γείτονες να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα με την απόφασή της αυτή στέλνει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα πως δέχεται την πάγια θέση της Τουρκίας, αφού δεν πράττει το ίδιο και στην άλλη πλευρά, ότι το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση και ως τέτοια πρέπει να ενταχθεί στον ελληνοτουρκικό διάλογο. «Θα το βρούμε μπροστά μας» φώναζαν στους τηλεοπτικούς μαχαλάδες τα στελέχη της Ν.Δ. και καλούσαν την τότε κυβέρνηση να μην προχωρήσει γιατί θα υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα. Σήμερα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει αλλά δεν πρόκανε να υλοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποχρεώθηκαν να τον χειροκροτούν όρθιοι για μερικά λεπτά. Αφελείς; Ασχετοι; Υπάκουα στρατιωτάκια; Οι μάσκες που φορούσαν λόγω κορονοϊού έκρυβαν τα πρόσωπά τους και δεν μπορέσαμε να βγάλουμε συμπέρασμα.
Γίνεται κάτι που πριν από λίγο καιρό ήταν «εθνικώς επιζήμια συμφωνία», «προδοτική πράξη», «η επιτομή του ενδοτισμού», «ξεπούλημα των ιερών και των οσίων του έθνους» να βαφτίζεται «συμφωνία που οφείλουμε να αγωνιστούμε να γίνει σεβαστή και πρέπει οι εταίροι μας στην Ευρώπη να μη βάζουν εμπόδια στην πλήρη εφαρμογή της»; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά. Θα γεμίσεις πολλές σελίδες αν επιχειρήσεις να καταγράψεις τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τις χοντρές ύβρεις, τις πατριωτικές κορόνες που εκτόξευαν οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Τσίπρα και του Κοτζιά για την… αποκοτιά τους να κλείσουν το Μακεδονικό υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το χειρότερο όλων, ίσως πιο βαρύ και από την κατηγορία περί εθνομηδενισμού που διακινούσε η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, ήταν αυτό που είχε πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πολιτικό αντίπαλό του: «Δώσατε το όνομα στους βόρειους γείτονές μας για να πάρετε από τους δανειστές την άδεια να μη μειώσετε τις συντάξεις». Προχτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δεχόμαστε απειλές στα βόρεια σύνορά μας. Μπα; Μα, αυτός και οι παρατρεχάμενοί του δεν μας είχαν φάει τα αυτιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπουμε στους γείτονες να φαντασιώνονται την ιδέα της μεγάλης και ενιαίας Μακεδονίας; Ε, καλά τώρα, έλεγαν και καμιά… υπερβολή για να περνάει η ώρα και κυρίως για να παραμυθιάζουν τους ακροδεξιούς και να τους φέρουν στην κάλπη τους.
Γίνεται κάτι που πριν από μερικά χρόνια κραύγαζες ότι ήταν μεγάλο έγκλημα στο οποίο είχαν εμπλοκή ο πρωθυπουργός, πολλοί υπουργοί, επικεφαλής δημόσιων υπηρεσιών, να το περιγράφεις αργότερα ως φαινόμενο για το οποίο ευθύνεται κυρίως η κλιματική αλλαγή; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά. Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η Νέα Δημοκρατία ζητούσε να φύγουν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, κάποια στελέχη της καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί είχε χάσει τη νομιμοποίηση και επιστράτευε… ανεξάρτητους και… ανιδιοτελείς ειδικούς οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν εφικτό να εκκενωθεί το Μάτι σε μισή ώρα. Μιλώντας στη συνέλευση του ΟΗΕ λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή φέρει η κλιματική αλλαγή και τοποθέτησε σε καίρια πόστα εκείνους που αποκαλούσε άσχετους και επικίνδυνους.
Γίνεται κάτι που δεν υπάρχει να ανακαλυφθεί ξαφνικά και ενώ έλεγες ότι οι προηγούμενοι σου κληροδότησαν ρημαγμένη χώρα, να στηρίζεσαι σ’ αυτό για να βγεις από τη δύσκολη θέση; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά. Το «μαξιλάρι» είναι μια απάτη (το πρώτο επιχείρημα των αρίστων). Το «μαξιλάρι» υπάρχει μεν αλλά δεν περιέχει τόσα ευρώ όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ (το δεύτερο επιχείρημα των ιδιοκτητών του κράτους). Θα αξιοποιήσουμε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ για να προστατεύσουμε την οικονομία (το τρίτο επιχείρημα των σωτήρων του έθνους).
Γίνεται να κατηγορείς τους προηγούμενους ότι έχουν αλώσει το κράτος διορίζοντας χιλιάδες μετακλητούς και εσύ να προχωράς μέσα σ’ έναν χρόνο σε περισσότερους διορισμούς μετακλητών, με αυξημένες μάλιστα αμοιβές, απ’ όσους είχαν κάνει οι άλλοι, οι ολετήρες, σε τέσσερα χρόνια και να περνάει στο ντούκου; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά και ελέγχεις τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης.

- το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (29.8.2020)