ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Κυρανάκης: Φταίνε οι νέοι που είναι άνεργοι - Δεν ψάχνουν σωστά!..

Τσακαλώτος: Η δεξιά πολυκατοικία έχει βρει και τον Καρλ Μαρξ της και τον Γράουτσο Μαρξ της

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης φαίνεται πως έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ έριξε ευθύνες σε άνεργους που δεν ψάχνουν για δουλειά μέσω ίντερνετ και δεν έχουν σωστή δόμηση..
βιογραφικού. Αναλυτικά τα όσα είπε μιλώντας στο Mega:
«Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε «δεν έχω στο ήλιο μοίρα», αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος μάλλον, δεν ψάχνει.
Το βλέπω και στη δική μου γενιά, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπως αξίζουν οι ίδιοι με βάση τις σπουδές τους και με βάση την εργασιακή εμπειρία που ενδεχομένως έχουν από το παρελθόν. Άρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος».



Ευκλείδης Τσακαλώτος:
Η δεξιά πολυκατοικία έχει βρει και τον Καρλ Μαρξ της και τον Γράουτσο Μαρξ της

Σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε, σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κυρανάκη.
Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory).
Αν αυτή είναι επίκαιρη θεωρία και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του COVID19, πραγματικά σηκώνω τα χέρια.

Εφη Αχτσιόγλου:
 Τα λέει ο κ. Κυρανάκης, οι άνεργοι είναι άνεργοι γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν προγράμματα

Σε σχόλιο της η Εφη Αχτσιόγλου για τις δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη αναφέρει: 'Τα λέει ο κ.Κυρανάκης.Οι άνεργοι είναι άνεργοι γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν προγράμματα.Τα ακούνε οι κ.Μητσοτάκης και Βρούτσης.
Δεν το 'χουν σε τίποτα να στήσουν σε 1 νύχτα ταχύρρυθμο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ανέργων,τύπου «σκόιλ ελικικού», με οδηγίες ηλεκτρονικής αναζήτησης εργασίας"

Επιμένει ο Κυρανάκης

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ δεν είδε κάτι λάθος στις δηλώσεις και με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είπε τα ίδια με λίγο διαφορετικά λόγια. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς.
Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα.
Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα.
Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν».