ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορωνoϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Νέα εστία διασποράς του κορωνοϊού εντοπίσθηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι. Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στη μονάδα, στο πλαίσιο των ελέγχων σε κλειστές δομές, διαπιστώθηκε ότι 18 ηλικιωμένοι, που διαβιούν στο γηροκομείο Cantaurea στο Μαρούσι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτοι οκτώ ενημερώθηκαν χθες ότι είναι..
θετικοί και τα αποτελέσματα των τεστ που έδειξαν ότι άλλοι δέκα έχουν επίσης προσβληθεί βγήκαν σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.
Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν μετά από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής.
Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα 233 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757 εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
Τους 38 φτάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.