ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

«Δεν είναι αθώοι»

Aντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) από την κίνηση «Δεν είναι αθώοι», καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Η κινητοποίηση γίνεται για να τονιστεί ο εμβληματικός χαρακτήρας αυτής της διαδικασίας και η ανάγκη να καταδικαστούν χωρίς αστερίσκους τα στελέχη και τα μέλη της..
ΧΑ και να αναγνωριστεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της οργάνωσης.
Η δίκη ολοκληρώνεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης -και πρώτου βαθμού συγγενών- του Ν. Μιχαλολιάκου, δηλαδή των υιών και του πατέρα Μιχαλόλια.
Στο κάλεσμα που εξέδωσε για τη σημερινή συγκέντρωση η κίνηση «Δεν είναι αθώοι» αναφέρεται:
«Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας Μιχαλολιάκου, του ιδρυτή και ιθύνοντος νου της συμμορίας, του εγκεφάλου των ταγμάτων εφόδου και των επιθέσεων σε μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε αντιφασίστες/τριες.
Έπειτα θα ανακοινωθεί από την έδρα ποια μέρα του Οκτώβρη θα έχουμε την απόφαση. Μια απόφαση που αναμένεται με αγωνία τόσο από τα ίδια τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων που βρίσκονται εν ζωή και από τους συγγενείς των δολοφονημένων από τους νεοναζί, όσο και από ολόκληρη την κοινωνία, η οποία οφείλει όχι μόνο να αποστρέφεται, αλλά και να μάχεται και να πατάσσει τον φασισμό παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στον δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες.
Στο τέλος λοιπόν των δικασίμων και στην αρχή του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, που θα κορυφωθεί με την πορεία για τη δολοφονία του Φύσσα, η κίνηση ‘Δεν είναι αθώοι’ καλεί σε συγκέντρωση και συμμετοχή στο ακροατήριο του Εφετείου Αθηνών την Τετάρτη 2.9 στις 9.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Μέλη και στελέχη της βιαιοπράγησαν και σκότωσαν.
Να καταδικαστούν!
Να δικαιωθούν οι ψυχές των αθώων και η κοινωνία μας!».

H Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ:
«Μετά απο 5,5 χρόνια συνεχόμενων συνεδριάσεων, η λήξη της πολύκροτης δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, και εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα γίνει γνωστή η απόφαση της δικαιοσύνης για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η πρώτη μαζική δίκη στελεχών νεοναζιστικής οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δικάζονται περίπου 70 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και η ηγετική ομάδα της Χ.Α, η οποία κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος, αναμένει μια σκληρή και καταδικαστική απόφαση που θα στείλει στη φυλακή τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.»